Camió propulsat a Gas GNL de la flota de Mercadona

Mercadona avança en el compromís per la sostenibilitat logística i s'unix a la iniciativa Lean & Green

20 de novembre de 2020
  • La companyia elabora un Pla d'Acció per a la Reducció d'Emissions, auditat per EY, en què es compromet a certificar en 2020 la reducció del 20 % de les seues emissions, i en 2023 a reduir un 10 % addicional (fins que arribe a un 30 %).
  • Es tracta d'una iniciativa internacional, impulsada a Espanya per AECOC, l'objectiu de la qual és ajudar les empreses de tots els sectors a aconseguir els objectius definits en la Cimera del Clima de París (COP21) per a aconseguir la neutralitat en emissions per a l'any 2050.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, avança en el seu compromís per la sostenibilitat logística i s'unix a la iniciativa europea Lean & Green. Esta plataforma, impulsada a Espanya per AECOC, perseguix ajudar les empreses de tots els sectors a aconseguir els objectius definits en la Cimera del Clima de París (COP21) per a aconseguir la neutralitat en emissions per a l'any 2050.

En este sentit, la companyia elabora un Pla d'Acció per a la Reducció d'Emissions, auditat per EY, per a certificar que, en 2020 i després de més de quatre anys aplicant mesures d'eficiència logística com ara: una flota composta per motors de categoria Euro 6c o superior, camions propulsats a Gas GNL, furgonetes bicombustible i proves amb furgonetes elèctriques, Mercadona haurà aconseguit reduir un 20 % les emissions produïdes en els seus processos logístics. En este pla es preveu incloure un altre paquet de mesures encaminades principalment a continuar avançant en l'eficiència logística, l'estalvi i l'eficiència energètica dels magatzems, pla de reducció de residus, l'ús d'energies renovables i la substitució de gasos fluorats, perquè en 2023 la companyia haja pogut reduir un 10 % addicional (fins que arribe a un 30 %).

Rosa Aguado, directora general de Logística de Mercadona, ha valorat durant el 10é Congrés Supply Chain d'AECOC celebrat dimarts passat que esta adhesió és ''una mostra del compromís de la companyia per donar el 'SÍ a cuidar més el Planeta', i que entrar a formar part del programa Lean & Green és una grandíssima oportunitat per a ser més transparents i exigents amb nosaltres mateixos, poder complir els objectius de reducció del Pacte Verd Europeu, i fer un pas més en els plans de desenvolupament sostenible duts a terme per la companyia''.

Lean & Green

Lean & Green és la major plataforma europea de col·laboració dirigida a reduir les emissions associades a la cadena de subministrament. Nascuda als Països Baixos, actualment té presència en 14 països i més de 600 empreses adherides en tota Europa, la qual cosa fa que siga una comunitat europea líder en logística sostenible. El programa preveu que, una vegada les empreses adherides vagen aconseguint els seus objectius marcats i després d'auditar-los, se'ls certifique amb una estrela Lean & Green.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, com a part del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'este pla, Mercadona col·labora amb més de 285 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat. Amb esta finalitat, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Pla d'acció per a la reducció d'emissions Mercadona i Lean & Green

Camió propulsat a Gas GNL de la flota de MercadonaCamió propulsat a Gas GNL de la flota de Mercadona.

Logo EActiVat