Novo modelo de supermercado eficiente de Mercadona.

València - Mercadona inaugura el seu nou Model de Botiga Eficient a Alzira i Museros

26 de maig de 2017
  • Aquest nou model de supermercat, completament connectat tecnològicament, presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència total de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una tenda tradicional.
  • La reforma de la tenda del municipi d'Alzira, situada al carrer Verge de la Murta, ha comportat una inversió de 1,8 milions d'euros i han participat 40 proveïdors que han donat ocupació a més de 150 persones durant la fase de reforma.
  • Per altra banda, la reforma de la tenda del municipi de Museros ha suposat una inversió de més de 1,7 milions d'euros amb la participació d'altres 40 proveïdors, que també han donat ocupació a més de 150 persones durant la fase de reforma.
  • A més de garantir la plantilla anterior als dos centres, Mercadona ha generat 3 nous llocs de treball addicionals, estables i de qualitat, en la tenda de Museros.

Mercadona reobri dos nous supermercats amb el Nou Model de Botiga Eficient, un situat al municipi d'Alzira, concretament al carrer Verge de la Murta, i l'altre a la localitat de Museros, entre la Carretera de Barcelona i el carrer Mestre Serrano. La reforma del primer d'aquests ha suposat una inversió de 1,8 milions d'euros, i la reforma del segon, més d’1,7 milions d'euros. En els dos casos s'ha col·laborat amb 40 proveïdors per a cadascun dels centres, un total de 80 proveïdors, els qui, en conjunt, han donat ocupació a més de 300 persones durant la fase de la reforma. Aquest nou model de supermercat presenta un nou disseny que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels seus "Caps", com la companyia denomina internament els seus clients.

Entrada del supermercat de Museros, reformat amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona.Entrada del supermercat de Museros, reformat amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona.

Les noves botigues eficients d'Alzira i Museros compten amb una superfície aproximada de sala de vendes de 1.800 i 1.600 metres quadrats respectivament, i disposen d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de tenda, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aquest nou model de tenda aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Novetats en totes les seccions

A més, presenten novetats en totes les seccions i d'elles es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposen d'una nova entrada amb vidre que evita corrents d'aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, un nou punt d'acabat per a la carn, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició a la pescateria per als productes amb closca i sushi, entre altres novetats.

Aquest nou Model de Botiga Eficient de Mercadona també busca oferir un millor servei per a facilitar la compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model de cistella de la compra i dos models de carros, molt més ergonòmics i lleugers.

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou model de supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposa de zones comunes perquè els empleats gaudisquen d'una major comoditat en els seus moments de descans, així com una zona menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

A nivell mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de tenda convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i el grossor de parets i sostres i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. 

Igualment, aquest Nou Model de Tenda de Mercadona, completament connectada tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la tenda, el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius es troben: la línia de caixes, les balances o l'ús de tabletes electròniques que substitueixen el paper per a realitzar gestions administratives. Tot açò permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la tenda en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment en la gestió dels productes frescos. 

L'horari d'obertura d'aquestes tendes és de dilluns a dissabte, de 09:00 a 21:30 hores, i disposen d'un aparcament de 55 places, en el cas d'Alzira, i de 111 places, en el cas de Museros, amb l'objectiu de facilitar la compra a tots els clients que es desplacen en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online.

Amb aquestes noves reformes, els clients de Mercadona continuaran beneficiant-se de la seua coneguda política comercial S.P.B. (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consisteix en garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent. Gràcies a açò, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabrique el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona té previst per a l'exercici 2017 invertir 180 milions d'euros en reformar i renovar amb aquest Nou Model de Botiga Eficient 126 tendes repartides per tota Espanya, així com invertir 5 milions d'euros en R+D+I en noves millores informàtiques.

Ubicació del nou supermercat eficient de Mercadona a Alzira (València):

Ubicació del nou supermercat eficient de  Mercadona a Museros (València):

 

Imatge de capçalera: Façana del Nou Model de Botiga Eficient del supermercat ubicat a la localitat d’Alzira (Valencia).