Façana botiga de Mercadona a Talavera de la Reina, Toledo

Toledo - Mercadona obri un nou model de botiga eficient a Talavera de la Reina

14 de febrer de 2022
  • El nou establiment de Mercadona està emplaçat dins del conjunt històric de la ciutat de Talavera de la Reina, on, des del segle XIII i fins a la meitat del segle XX s'alçava un antic temple mudèjar conegut com l'església de Sant Pere.
  • Esta nova botiga eficient presenta novetats en totes les seccions i millores tant en l'àmbit mediambiental com en el tecnològic i de servici, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels clients.
  • El nou supermercat, que substituïx el que s’ha tancat i que estava situat al carrer Cañada de Alfares, 22, té una plantilla de 49 treballadors, ha suposat una inversió de 7,3 milions d'euros i en la construcció han participat 78 proveïdors, que han donat faena a més de 300 persones durant la fase d'obra.

Mercadona inaugura hui un nou supermercat eficient a Talavera de la Reina (Toledo), concretament al carrer Arco de San Pedro, 15. Esta obertura suposa el tancament del supermercat que Mercadona tenia al carrer Cañada de Alfares, 22. Este supermercat, que obri amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona, que reforça l'excel·lència en el servici i optimitza l'acte de compra dels seus clients, presenta millores de les quals es beneficien tant els "Caps" (clients) com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a dur-ho terme, este nou supermercat presenta novetats en totes les seccions. Per exemple, disposa d'una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada, o una nova exposició en la pescateria per als productes de petxina, entre altres novetats.

Així mateix, en esta botiga s'incorpora la nova secció "A Punt per a Menjar", que disposa d'un assortiment ampli de plats que estan a punt per a consumir. Totes les opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

Nova secció Nova secció "A Punt per a Menjar" en Mercadona de Talavera de la Reina.

A més, el supermercat de Talavera de la Reina disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis, una àrea de descans a la mateixa botiga amb cadires i taules on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes fredes, un nou model de carro de la compra i també de carro tipus cistella molt més ergonòmics i lleugers.

Esta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.785 metres quadrats distribuïda en dos plantes i té un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Així mateix, aposten per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

En la construcció d'esta nova botiga eficient de Mercadona han participat 78 proveïdors, que han donat faena a 300 persones durant la fase d'obra.

Retornar a la Societat part del que Mercadona rep d'esta

Cal destacar que el nou establiment de Mercadona, com a particularitat, està emplaçat dins del conjunt històric de la ciutat de Talavera de la Reina, on, des del segle XIII i fins a la meitat del segle XX, hi havia un antic temple mudèjar conegut com l'església de Sant Pere. Per este motiu, la companyia ha fet un gran esforç de conservació, que valora diversos elements arqueològics i arquitectònics, sempre en línia amb les directrius patrimonials de l'administració competent en la matèria.

Antiga casa pati habilitada a la botiga de Mercadona de Talavera de la ReinaAntiga casa pati habilitada a la botiga de Mercadona de Talavera de la Reina.

Alguns exemples d'això són la integració de la façana en l'entorn urbanístic; la rehabilitació completa de l'antiga casa pati, oberta a visites durant tot l'horari comercial de la botiga; la instal·lació de finestrals envidrats a l'interior de la sala de vendes perquè els "Caps" (clients) puguen visibilitzar durant l'acte de compra una façana protegida i rehabilitada de l'antiga edificació; la restauració de peces de cassetonat amb policromies trobat a la casa pati, davall del qual se situaran les taules i les cadires de la nova secció de menjar preparat de la companyia, "A Punt per a Menjar"; o la restauració de diferents elements que s'han trobat durant l'excavació arqueològica per a ser exhibits a l'interior de les instal·lacions, com ara columnes, gerres, empedrats o un antic pou hexagonal que es podran observar des del pati interior. Tot això amb l'objectiu de posar esta rememoració patrimonial a la disposició de totes les persones interessades a visitar-la.

Diferents elements trobats durant l'excavació arqueològica en Mercadona de Talavera de la ReinaDiferents elements trobats durant l'excavació arqueològica en Mercadona de Talavera de la Reina.

Emmarcat dins de la política de Responsabilitat Social de la companyia, este projecte suposa un exemple afegit a l'esforç constant de Mercadona per satisfer la Societat on s'implanta i, d'esta manera, retornar-li part de tot el que rep d'esta.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors i treballadores de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els moments de descans, i també té un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poden compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos. 

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, gràcies a la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, i s'han optimitzat els materials i la grossor de les parets i els sostres, i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a aconseguir una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'este supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores. A més, Mercadona ha habilitat el servici a domicili i la compra online a través de la pàgina web www.mercadona.es.

Amb esta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (sempre preus baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Imagen de cabecera: Façana botiga de Mercadona a Talavera de la Reina, Toledo.