Vaca pasturant en un dels camps del proveïdor de Mercadona, Explotaciones Pons Marín

Procedència de la llet de Mercadona

10 de maig de 2018
  • El 100 % de la llet Hacendado és d’origen nacional. A més, més del 90 % dels productes lactis Hacendado, com ara el formatge o els iogurts, es fabriquen a Espanya.
  • Mercadona compra llet a més de 3.000 ramaders de tota Espanya per a vendre la llet Hacendado o per a la fabricació de formatge i iogurts de la mateixa marca.

En la seua aposta pel sector lacti, tota la llet Hacendado és d’origen nacional. Per a la venda de llet Hacendado, o per a la fabricació de formatges i iogurts Hacendado, els interproveïdors o proveïdors especialistes lactis de Mercadona es proveïxen de més de 3.000 ramaders de diferents zones d’Espanya.

Amb l’objectiu de desenvolupar una cadena agroalimentària sostenible amb el sector lacti nacional, la col·laboració amb els ramaders es basa en l’estabilitat, la projecció de futur, la seguretat en la compra i l’especialització.

Llet 100% origen nacional 3.126 ramaders

Mercadona ha firmat l’Acord per a l’estabilitat i sostenibilitat del sector lacti i el programa Productes lactis sostenibles (PLS), els dos impulsats pel Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA), amb els quals es contribuïx a valorar l’origen nacional de la llet i es fomenta el consum de productes lactis com, per exemple, amb el suport a la campanya Lactis d’ací cada dia per mitjà de diverses accions de difusió en xarxes socials en els últims anys.

Esta és una mostra més del fet que Mercadona continua desenvolupant el seu projecte de Cadena Agroalimentària Sostenible (CASPOPDONA) que perseguix emprendre la modernització de la seua cadena agroalimentària, objectiu per al qual, durant tot este temps, un dels factors clau ha sigut estretir vincles amb els sectors agrícola, pesquer i ramader nacionals. Per a això, Mercadona col·labora amb 8.600 agricultors, 5.200 ramaders i 12.000 pescadors. Disposar d’una cadena agroalimentària sostenible permet que Mercadona puga reforçar un assortiment eficaç, ja que disposa dels millors proveïdors del seu sector: proveïdors cada vegada més locals i especialistes.

A més, l’aposta de Mercadona pel sector lacti nacional ha sigut constant. Ja l’any 2012 Mercadona va decidir pagar 2,5 cèntims més per litre de llet, sense repercutir en el preu del consumidor final, per a beneficiar els ramaders nacionals que subministren la llet Hacendado. El 2015, Mercadona i els seus proveïdors lactis també van apujar el preu de la llet als seus ramaders en compromís amb la sostenibilitat del sector.

Qualitat de la llet Hacendado

La llet de Mercadona és un producte de gran qualitat. A més, ha sigut reconeguda en diverses ocasions per consumidors entre les millors llets del nostre país.