Mostra de productes sense gluten de Mercadona.

Més de 1.300 opcions sense gluten en Mercadona en el Dia Nacional del Celíac

27 de maig de 2020
  • Mercadona s'unix este 27 de maig al Dia Nacional del Celíac com a part del seu compromís i suport cap a les persones celíaques.
  • La companyia continua desenvolupant l'assortiment de productes lliures de gluten i en l'actualitat disposa de més de 1.300 productes aptes per a celíacs.

Mercadona s'unix al Dia Nacional del Celíac, que se celebra cada 27 de maig com a part del seu compromís amb les persones que patixen esta malaltia. Per això, ha llançat este vídeo amb algunes idees de plats lliures d'esta proteïna d'entre els més de 1.300 productes sense gluten de Mercadona.

El vídeo recull una xicoteta mostra del gran nombre de productes aptes per a celíacs en Mercadona que pots trobar a les botigues. A més, des de la companyia es continua treballant per a oferir un assortiment de productes sense gluten Hacendado adaptat a les necessitats dels qui tenen intolerància o al·lèrgia al gluten.

L'assortiment de productes sense gluten de Mercadona

Cada any Mercadona suma nous productes a la llista de productes sense gluten Hacendado. En l'actualitat, Mercadona oferix més de 1.300 solucions convenientment envasades i identificades en l'etiquetatge per a garantir la màxima seguretat alimentària als seus clients celíacs.  

Mercadona també té en compte altres al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Per això, treballa diàriament en la millora de l'assortiment i la identificació de productes sense al·lergògens.

Col·laboració amb organitzacions de persones celíaques

Mercadona col·labora amb diferents entitats de referència a Espanya, com la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE) i les seues associacions autonòmiques, Associació de Celíacs de Catalunya, l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten (ACSG) i l'Associació d'Intolerants a la Lactosa d'Espanya (ADILAC).

Per a Mercadona, el paper d'estes organitzacions representatives és fonamental i la seua col·laboració amb estes ajuda a conéixer millor i a tindre en compte les necessitats dels consumidors celíacs.

L'objectiu de la relació de Mercadona amb estes entitats és treballar conjuntament per a trobar solucions a les necessitats de tots els consumidors i poder oferir productes aptes per a les seues dietes amb totes les garanties.

En paraules de M. Eugenia Canalías, presidenta de la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE), davant d'esta situació excepcional declara que "com a nova presidenta de FACE, crec fermament en la famosa frase de 'la unió fa la força'. Hem començat un any dur, però és important no deixar-se abatre, cal unir-se per a buscar junts la part positiva”. Es pot consultar la seua carta completa ací

Per part seua, José T. Molina, president de l'Associació de Celíacs de Catalunya, indica que "animem els fabricants i distribuïdors a escoltar i atendre les necessitats del col·lectiu celíac, que consistixen en una qualitat superior dels productes sense gluten, un etiquetatge clar que no induïsca a error o confusió, una oferta més saludable nutricionalment i un preu equivalent al dels seus homòlegs amb gluten; al mateix temps que ens posem a la seua disposició per a treballar de manera coordinada".

Finalment, Roberto Espina, director de l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de la Comunitat de Madrid, insta que "el col·lectiu de persones celíaques i sensibles al gluten cada dia és més nombrós i, atés que l'únic tractament de la seua malaltia és una estricta dieta sense gluten per a tota la vida, demana una indústria que tinga en compte les seues necessitats i oferisca una àmplia gamma de productes sense gluten que facilite el seu dia a dia".

Consells sobre els nostres productes sense gluten

Coneix més sobre els productes sense gluten Hacendado en l'apartat de Consells sense gluten