Entrega d'aliments de Mercadona a Creu Roja Conca

Mercadona dona a Creu Roja de Conca i a Càritas Conca més de 10.000 quilos de productes de primera necessitat

27 de maig de 2020
  • La companyia aferma la col·laboració amb entitats de la província de Conca, com Creu Roja de Conca i Càritas Conca, entregant aliments i productes de primera necessitat, com llet, conserves vegetals, llegums, xocolate, sucre, pasta i productes d'higiene personal i de neteja de la llar.
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats derivades d'esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • La companyia, fins hui, ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella-la Manxa més de 87 tones de productes i aliments.
  • L'any 2019, la companyia va donar un total de 250 tones d'aliments de primera necessitat a la comunitat de Castella-la Manxa.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, aferma el seu procés de donacions a entitats socials de la comunitat, i implementa noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions.

Iván Díaz, director de Relacions Externes de Mercadona a la província de Conca, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i entitats socials de Castella-la Manxa, a on va donar 250 tones d'aliments en 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

Patricia Cazorla, secretària general de Càritas Conca, ha agraït a Mercadona el donatiu, "des de Càritas Conca voldríem expressar el més profund agraïment a Mercadona per la sensibilitat en estos temps tan complexos i per la seua aportació en productes, que tindrà impacte directe en el treball que desenvolupem amb les famílies més vulnerables".

Pedro Roca, president provincial de Creu Roja de Conca, també ha agraït la donació de la companyia: "agraïm a Mercadona la col·laboració amb el pla de Creu Roja Respon, una donació que permetrà a l'entitat humanitària arribar a més famílies afectades per la COVID-19 a la província. Un pla posat en marxa per a fer front a l'efecte de la pandèmia i amb el qual hem realitzat fins ara més de 5.000 intervencions per a donar resposta a més de 3.000 persones”.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 260 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 5.212 tones d'aliments, 5.002 a Espanya i 210 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, prenguera la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. En este sentit, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és, des de 2009, membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega d'aliments de Mercadona a Creu Roja ConcaEntrega d'aliments de Mercadona a Creu Roja Conca.

Entrega d'aliments de Mercadona a Creu Roja ConcaEntrega d'aliments de Mercadona a Càritas Conca.

Logo EActiVat