Responsable de Mercadona a Canàries durant l'entrega d'aliments al menjador social Associació Virgen de la Esperanza

Mercadona va donar 780 tones de productes de primera necessitat a Canàries durant 2020

15 de febrer de 2021
  • La companyia ha reforçat el compromís amb les entitats benèfiques i menjadors socials amb els quals col·labora i ha incrementat fins a un 63 % les entregues respecte a l'any anterior a causa de la crisi sanitària i econòmica.
  • Enguany ha incorporat tres centres més a Tenerife als quals entregarà diàriament productes de primera necessitat: Associació Virgen de la Esperanza, Café y Calor i el centre gestionat per Creu Roja Asamblea Comarcal de La Laguna, Tegueste i El Rosario.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat 780 tones de productes en 2020 a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de Canàries. Esta quantitat, que equival a 13.000 carros de la compra, suposa un 63 % més que el que va entregar l'any anterior a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

La companyia continua en 2021 amb esta labor i ha incorporat en la seua xarxa de repartiment tres centres més de Tenerife des de principi d'any.  Així, Associació Virgen de la Esperanza, Café i Calor (Càritas) i l'Asamblea Comarcal de La Laguna, Tegueste i El Rosario (Creu Roja) reben aliments, com fruites i verdures, lactis, carn, peix, embotits, pa o pastes diàriament.

Estos centres se sumen a l'Associació Padre Laraña, La Milagrosa i la Fundació Canària José Luis Montesinos, amb els quals ja col·laborava la companyia de supermercats a l'illa.

Les donacions es fan a primera hora del matí, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que acosten fins als menjadors socials i centres amb els quals col·labora diàriament a Canàries els aliments i els entreguen en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària. A vegades són els mateixos centres els que venen a buscar la mercaderia directament al supermercat.

A més de col·laborar amb 15 menjadors socials i centres als quals Mercadona dona diàriament a Canàries, la companyia de supermercats col·labora també amb entitats com Càritas, Creu Roja, el Banc Municipal d'Aliments de Pájara i els bancs municipals de Las Palmas i Tenerife. A estos dos últims, Mercadona va multiplicar per set l'aportació anual en 2020 a causa de la crisi sanitària i econòmica fins a entregar-los un total de 350 tones de productes de primera necessitat.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació de de Mercadona al menjador social Associació Virgen de la Esperanza a Granadilla de AbonaDonació de Mercadona al menjador social Associació Virgen de la Esperanza a Granadilla de Abona.

Logo EActiVat