Empleat de Mercadona durant una donació a un menjador social a Mallorca

Mercadona va donar 215 tones de productes de primera necessitat a les Illes Balears durant 2020

12 de febrer de 2021
  • La companyia ha reforçat el compromís amb les onze entitats benèfiques i menjadors socials amb els quals col·labora habitualment i ha incrementat fins a un 70 % les entregues respecte a l'any anterior a causa de la crisi sanitària i econòmica.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat 215 tones d'aliments i productes de primera necessitat en 2020 a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de Mallorca, Menorca i Eivissa amb les quals col·labora habitualment. Esta quantitat, que equival a 3.585 carros de la compra, suposa un 70 % més que el que es va entregar l'any anterior a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

En este sentit, Mercadona va augmentar a onze el nombre d'entitats benèfiques i menjadors socials amb els quals col·labora amb la incorporació al juliol de la congregació Hermanitas de los Pobres, que reben aliments com ara fruites i verdures, lactis, carn, peix, embotits, pa o pastes, que el personal de les botigues els entrega de dilluns a dissabte en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè el personal de cuina prepare els menjars.

També l'any passat la companyia va ampliar a tres el nombre de supermercats que donen diàriament als menjadors socials Tardor (Palma) i Sor Isabel Bonnín (Inca), i va duplicar les aportacions anuals a la Fundació Banc d'Aliments de Mallorca, els bancs municipals d'aliments de Maó i Ciutadella i Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera. Arran de la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19, va entregar també productes de neteja domèstics i d'higiene personal a Càritas Diocesana de Mallorca el mes d'abril passat.

Mercadona col·labora a més de manera habitual amb els menjadors socials de Palma Es Refugi del Pare Gaspar Aguiló, i Fundació Estrellas & Duendes i amb els menjadors socials de Vila, Sant Antoni de Portmany i Santa Eulària des Riu, que gestiona Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera.

Per la seua part, els ''Caps'' (clients) de Mercadona, van col·laborar també en 2020 amb les persones més vulnerables durant la Gran Recollida d'aliments que va tindre lloc a Mallorca amb la donació de fins a 43 tones d'aliments, l'equivalent a 720 carros de compra.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Mercadona col·labora amb onze entitats benèfiques i menjadors socials a les Illes BalearsMercadona col·labora amb onze entitats benèfiques i menjadors socials a les Illes Balears.

Gerent de l'Associació Tardor a Palma i repartidor de Mercadona durant l'entregaToni Bauzá, gerent de l'Associació Tardor a Palma, i Bruno Amengual, repartidor de Mercadona.

Logo EActiVat