Mostra de productes Sense Gluten de Mercadona.

Mercadona s'unix al Dia Nacional del Celíac

25 de maig de 2018
  • Un any més, Mercadona se suma al Dia Nacional del Celíac en reconeixement i suport a les necessitats d'este col·lectiu.
  • Mercadona oferix 1.200 productes Sense Gluten i continua treballant per a ampliar el seu assortiment per mitjà de la coinnovació amb els clients i els proveïdors fabricants. 

Mercadona s'unix al Dia Nacional del Celíac, que se celebra el pròxim 27 de maig, amb el seu suport a diverses iniciatives que s'han posat en marxa per a donar visibilitat i reconeixement a les necessitats especials d'alimentació i nutrició que tenen les persones celíaques i contribuir a millorar la seua qualitat de vida.

La celiaquia és un trastorn de base autoimmune i de caràcter permanent en persones genèticament predisposades, induït per la ingesta de gluten (proteïna que es troba en els cereals: blat, ordi, ségol, avena, espelta, kamut® i triticale), que provoca una atròfia de les vellositats de l'intestí prim i afecta la capacitat d'absorbir els nutrients dels aliments.

Productes Sense Gluten en Mercadona

Des de fa anys, Mercadona manté un compromís ferm amb les persones celíaques. Actualment, la companyia té un ampli assortiment de productes lliures d'esta proteïna. Concretament, hi ha 1.200 productes Sense Gluten en Mercadona clarament identificats en l'etiquetatge. Igual que amb la resta de l'assortiment, Mercadona té per objectiu oferir productes de gran qualitat i al menor preu possible.

Com a exemples, cal destacar l'esforç fet per Mercadona l'últim any en les seccions de Forn i Pastisseria fresca i congelada, lactis i begudes en què s'han introduït noves referències Sense Gluten. Al mateix temps, fruit de la innovació conjunta, tant amb els clients com amb els interproveïdors i fabricants especialistes, es continua treballant en la definició d'un assortiment eficaç perquè els clients celíacs puguen trobar en els lineals de Mercadona les millors opcions en totes les categories de productes.

Mercadona també té en compte l'existència d'altres al·lèrgies i/o necessitats especials d'alimentació i treballa conjuntament amb els fabricants per a eliminar, en la mesura que siga possible, els al·lergògens. Per exemple, Mercadona ja té en el seu assortiment 800 productes sense lactosa.

Mercadona i les associacions de celíacs

Mercadona col·labora amb 18 associacions de celíacs, d'intoleràncies i altres al·lèrgies, en l'àmbit tant nacional com autonòmic i provincial, i participa en les diverses iniciatives. Mercadona col·labora en continguts formatius, activitats com ara teatres, carnestoltes o campaments, promou visites a fabricants de productes sense gluten, participa en jornades i altres accions formatives i informatives. Com a exemple, durant el cap de setmana passat Mercadona va estar donant suport a la iniciativa de l'Associació de Celíacs de Catalunya, que consistia en una jornada de tallers amb xiquets amb un xef de cuina al Passeig Marítim del Parc Litoral de Sant Adrià de Besòs a Barcelona i on es van citar multitud de persones i famílies. De la mateixa manera, Mercadona col·labora en els actes que han preparat les associacions de celíacs autonòmiques federades en FACE, tant el cap de setmana passat com el pròxim, associacions com ara ACEPA a Astúries, ACEGA a Galícia, que va fer el concurs amb xiquets CHEF-IÑ@S, ACECAN a Cantàbria, ACERI a La Rioja, ACNA a Navarra, ACIB a les Illes Balears o ASUCOVA a la Comunitat Valenciana, entre altres. Mercadona també se suma als actes que organitza l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de Madrid amb la celebració del Dia Sense Gluten als col·legis de la Comunitat de Madrid per mitjà de cartells informatius, la difusió del llibre "Don Gluten el Travieso" i una jornada formativa el pròxim dia 2 de juny. 

Mercadona mostra el seu suport a FACE en totes les iniciatives impulsades en el marc del Dia del Celíac. Enguany està dedicat a donar visibilitat a la importància de totes les parts de la cadena, i es fa ressò de les paraules de Jon Zabala, president de FACE, en la lluita per la "normalització, acceptació, comprensió i una vida sense gluten (…) Estos són els pilars en què un any més se sustenta la nostra reivindicació".

Et sumes a esta cadena?