Mercadona dona aliments a Cadis

Mercadona renova el seu compromís amb el Banc d'Aliments del Campo de Gibraltar (Cadis)

07 de maig de 2019
  • La companyia firma un conveni de col·laboració amb què es compromet a donar productes de primera necessitat perquè el banc puga distribuir-los a través d'entitats benèfiques.

La companyia de supermercats Mercadona i el Banc d'Aliments del Campo de Gibraltar han firmat un conveni de col·laboració que formalitza la seua relació, basada en la donació d'aliments de primera necessitat per a distribuir-los a les persones més necessitades, a través de les diferents organitzacions assistencials que col·laboren amb el Banc d'Aliments del Campo de Gibraltar. Per la seua banda, el banc d'aliments ha ratificat el seu compromís de distribuir entre les organitzacions socials els productes en condicions adequades perquè puguen arribar al consumidor en perfecte estat.

El conveni té com a finalitat continuar la relació que Mercadona té amb el banc d'aliments. Així, la companyia col·labora un any més en les diverses campanyes de recollida d'aliments i posa a la disposició de l'entitat els seus supermercats a la comarca del Campo de Gibraltar perquè tots els clients que vulguen puguen donar aliments. L'any passat es van recollir a les botigues d'Algesires, La Línea, Tarifa, San Roque i Los Barrios més de 125.500 quilos de productes bàsics donats pels clients en les diverses Operacions Quilo i Gran Recollida. 

El president del Banc d'Aliments del Campo de Gibraltar, José Serrano, va mostrar la seua satisfacció i agraïment pel conveni firmat: "estem molt agraïts a Mercadona per continuar el reforç de la col·laboració amb nosaltres i així ajudar les famílies de la comarca del Campo de Gibraltar que més ho necessiten".

Per part de Mercadona, el director de Relacions Externes a Cadis, Rafa Piñero, ha agraït al Banc d'Aliments del Campo de Gibraltar "el seu treball i dedicació altruista al servici dels més necessitats", i ha afirmat que la firma del conveni "és la nostra contribució perquè una institució com el Banc d'Aliments puga desenvolupar la seua encomiable tasca".

El Banc d'Aliments del Campo de Gibraltar és una associació sense ànim de lucre, que té com a objecte social la intermediació dels excedents alimentaris de majoristes del sector i procurar la seua canalització cap a entitats i institucions d'utilitat social que n'asseguren el repartiment òptim, amb les degudes garanties sanitàries.

Pepe Serrano, president del banc d'aliments; Pepe Cañete, tresorer; Rafa Piñero, director de Relacions Externes de Mercadona a Cadis; i Juan Carlos Herrera, vicepresident.Pepe Serrano, president del banc d'aliments; Pepe Cañete, tresorer; Rafa Piñero, director de Relacions Externes de Mercadona a Cadis; i Juan Carlos Herrera, vicepresident.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir al seu desenvolupament i progrés de manera sostenible. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats per mitjà de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona té un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca juntament amb els proveïdors totalers la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments, així com, la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb un total de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.