Creïlles d'Àlaba en Mercadona

Mercadona compra més de 495.000 quilos de creïlla d'Àlaba, un 70 % més que la campanya anterior

03 de maig de 2019
  • En l'aposta per la fruita i la verdura de proximitat, la creïlla d'Àlaba, amb Euskolabel i del proveïdor Udapa S. Coop., s'ha venut a les botigues d'Euskadi i Navarra entre setembre i abril.
  • En els últims cinc anys, Mercadona ha adquirit 1,2 milions de quilos de creïlla d'Àlaba amb Euskolabel.

L'aposta de Mercadona pels productes frescos i, concretament, per la fruita i verdura de proximitat, ha provocat que la cadena de supermercats haja comprat 495.000 quilos de creïlla d'Àlaba amb Euskolabel durant esta campanya, la qual cosa suposa un increment del 70 % respecte a la campanya anterior. La creïlla, del proveïdor alabés Udapa S. Coop, s'ha venut als supermercats d'Euskadi i Navarra entre setembre de 2018 i abril de 2019, dates de duració de la campanya.

Així, en els últims cinc anys, Mercadona ha adquirit 1,2 milions de quilos de creïlla d'Àlaba amb Euskolabel, cosa que ha incrementat les compres d'este producte gradualment, en relació amb el seu creixement a Euskadi.

Tot això reflectix la importància que Mercadona atorga a treballar conjuntament amb el sector primari, per a avançar cap a una cadena agroalimentària sostenible. Per això, manté acords estables amb 9.000 agricultors, 5.500 ramaders i 12.000 pescadors.

Mercadona manté relació comercial amb 1.308 pimes basques i en 2018 ha fet compres a proveïdors bascos per valor de 442 milions d'euros, la qual cosa ha suposat un increment del 4,5 % respecte a l'any anterior. Així mateix, ha invertit 73,5 milions d'euros a Euskadi.

Mercadona a Euskadi

Mercadona té 18 botigues a Euskadi (cinc a Vitòria-Gasteiz, una a Barakaldo, Basauri, Santurtzi, Berango i Leioa, tres a Bilbao i una a Irun, Eibar, Oiartzun, Donostia / Sant Sebastià i Elgoibar) i una plantilla de 1.640 persones amb treball estable i de qualitat.

Durant 2019 té previst obrir dos supermercats més, a Gernika-Lumo i Galdakao. A més d'acabar la reforma de totes les botigues situades a Vitòria-Gasteiz i iniciar reformes a Biscaia i Guipúscoa, per a adaptar els centres bascos al nou model de botiga eficient de la companyia, que suposa un estalvi energètic de fins al 40 %, respecte a una botiga tradicional, i incorpora múltiples millores per a treballadors i per a clients. La nova secció "A punt per a menjar", de menjar acabat de fer, estarà disponible a 10 supermercats bascos al llarg de 2019.

Ha iniciat la segona fase de la construcció del seu bloc logístic a Vitòria-Gasteiz, que proveïx els supermercats d'Euskadi, Navarra, La Rioja, Cantàbria i Burgos. Per a fer-ho, ha invertit 56 milions d'euros, en 2018, destinats a posar en marxa l'àrea de congelats i a iniciar la construcció d'una planta d'elaboració de pa i d'una nau nova de secs, totalment automatitzada.

D'acord amb la responsabilitat social de l’empresa, la col·laboració amb organitzacions socials basques s'ha traduït en la donació de 921 tones de productes de primera necessitat. Ha mantingut col·laboracions amb els bancs d'aliments d'Àlaba, Biscaia i Guipúscoa, amb el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitòria-Gasteiz.