Col·laboració Banc d'Aliments d'Alacant

Mercadona renova el seu compromís amb el Banc d'Aliments d'Alacant

19 de setembre de 2018
  • Mercadona ha fet una nova entrega a la institució de 12.800 kg de productes bàsics. Amb això, Mercadona ja ha donat al Banc d'Aliments d'Alacant més de 108.000 kg els últims sis anys.

Mercadona ha fet una nova entrega de més de 12.800 kg de sucre, farina i llet al Banc d'Aliments d'Alacant. Esta entrega està emmarcada en l'acord de col·laboració que la cadena de supermercats manté amb el banc d'aliments de la província. Amb esta nova entrega, Mercadona ha donat al Banc d'Aliments d'Alacant més de 108.000 kg de productes de primera necessitat durant els sis anys de vigència de l'acord que manté amb esta entitat.

A més, Mercadona col·laborarà, com en anys anteriors, en la Gran Recollida que organitza el pròxim 30 de novembre i 1 de desembre la FESBAL (Federació Espanyola de Bancs d'Aliments) i en la qual participen els diversos bancs d'aliments a tot Espanya. A la província d'Alacant, Mercadona posarà a la disposició del Banc d'Aliments d'Alacant molts dels seus supermercats com a punts de recollida d'aliments de primera necessitat, perquè tots els clients interessats puguen donar aliments amb "l'operació quilo". En l'edició de 2017 es van recollir a les seues botigues més de 97.000 kg de productes bàsics que els clients van donar.

El director del Banc d'Aliments d'Alacant Juan Vicente Peral ha comentat que "estem molt agraïts a Mercadona perquè continua reforçant la col·laboració amb nosaltres, de manera que ajuda les famílies de la província que més ho necessiten".

D'altra banda, cal indicar que des del juny de 2016 Mercadona col·labora amb el menjador social de l'Associació de Veïns "La Prosperidad" de Sant Gabriel, a Alacant, i dona diàriament productes que retira de la venda però que estan en perfecte estat per a consumir-los. Amb això, es pretén ajudar el menjador social del barri de Sant Gabriel a Alacant que prepara i servix menjar diàriament per a unes cent persones.

Mercadona renueva la donación a Banco de Alimentos de Alicante El director del Banc d'Aliments d'Alacant Juan Vicente Peral al costat de Luis Consuegra, director de Relacions Externes de Mercadona a Alacant.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diverses línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire en les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, i també en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals en les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca, conjuntament amb els interproveïdors, la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, com també, la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de mil persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és, des de 2009, membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció.