- La 1a Setmana contra el desaprofitament alimentari, que se celebra del 24 al 30 de setembre, compta amb la participació d'empreses i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.
- Mercadona aplica des de fa anys diverses estratègies per a evitar el malbaratament d'aliments.
El desaprofitament d'aliments és un problema d'una dimensió important que preocupa les empreses, administracions, bancs d'aliments i consumidors. Tal com promou l'Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), reduir este problema exigix la conscienciació, l’esforç i la col·laboració per part de tots els esclavons de la cadena.
En només 7 anys el sector ha aconseguit reduir el percentatge de producte que, per diverses raons, no arriba a comercialitzar-se en més d'un 30 %. Per la seua banda, cada casa espanyola va reduir en l'últim any en 2,3 quilos els aliments que malgasta.
La 1a Setmana contra el desaprofitament té l'objectiu de compartir i contar el que tots fem per a reduir el desaprofitament alimentari. A això s'ha sumat Mercadona, empresa adherida des de l'any 2012 a la iniciativa d'AECOC "L'alimentació no té cap desaprofitament, aprofita-la", que té l'objectiu d'estudiar i compartir accions que ajuden a reduir el desaprofitament d'aliments. Mercadona donarà suport a la campanya en les seues més de 1.600 botigues.
A més, Mercadona aplica diverses Estratègies per a evitar el desaprofitament d'aliments com ara demanar el que és just o necessari, entre altres mesures.
Saps com evitar el desaprofitament d'aliments?
Coneix en les guies següents com des de ta casa també pots evitar el desaprofitament d'aliments.
Document en espanyol:
Guía Hogares contra desperdicio AECOC
Document en espanyol:
Guía Hogares contra desperdicio AVACU
Vídeo en espanyol: