Campanya nacional de cítrics d'origen Espanya en Mercadona

Mercadona preveu comprar 200.000 tones de taronges i mandarines d'origen Espanya

07 de novembre de 2022
  • En la seua aposta per la fruita i verdura de proximitat, la companyia preveu comprar durant la campanya nacional 2022-2023 prop de 220.000 t de taronges, mandarines, llimes i aranges produïdes a la Comunitat Valenciana, Andalusia, la Regió de Múrcia, Catalunya i Canàries.
  • Mercadona va començar la campanya de cítrics espanyols la primera setmana d'octubre amb la mandarina oronules i ha continuat incorporant progressivament diferents varietats, com les llimes, aranges i taronges d'origen Espanya, que es començaran a oferir als Caps (clients) esta setmana.
  • El compromís de Mercadona amb el sector primari és ferm i, per això, des de fa anys, més del 90 % del total de taronges que comercialitza són d'origen Espanya.
  • Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Frutas Tono, Bollo International Fruits, Bagu, Dracma, Anecoop, SAT Canarisol, Agronostrum, Nufri, Hermanos Torres y Sucesores, Lasarte, AM Fresh Spain Citrus, Alcafruit, Vicente Giner, Agrios Selectos, V-Ros, Mogalla, Frutas Poveda, Tana, Natural Fruit, Frugarva, Mundosol i Perales y Ferrer, proveïdors de taronja, mandarina, aranja i llima, se sumen als més de 350 proveïdors de fruites i verdures amb els quals col·labora la companyia.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, va iniciar el dijous 6 d'octubre la campanya de cítrics d'origen Espanya amb la mandarina oronules, i ha anat incorporant diferents varietats les següents setmanes del mes i primeres setmanes de novembre. En concret, les llimes, aranges i taronges d'origen Espanya estaran disponibles esta setmana a les botigues.

Mercadona té previst comprar en la campanya 2022-2023 al voltant de 220.000 tones de taronges, mandarines, llimes i aranges d'origen Espanya. El major volum és de taronges, que s'estima que arribe a les 150.000 tones, mentre que el de mandarines serà de més de 50.000 tones, el de llimes de 17.000 tones i el d'aranges, de 1.500 tones.

Les mandarines estan disponibles a granel i en malles d'1 o 2 quilos, a més de la mandarina amb fulla en cistella. En el cas de les taronges, s'oferiran tant a granel com en malles de 3 a 5 quilos.

Les diferents varietats de cítrics que oferix Mercadona procedixen de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Regió de Múrcia, Catalunya i Canàries. En concret, provenen dels proveïdors nacionals Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Frutas Tono, Bollo International Fruits, Bagu, Dracma, Anecoop, SAT Canarisol, Agronostrum, Hermanos Torres y Sucesores, Lasarte, AM Fresh Spain Citrus, Alcafruit, Vicente Giner, Agrios Selectos, V-Ros, Nufri, Mogalla, Frutas Poveda, Tana, Natural Fruit Europe, Frugarva, Mundosol i Perales y Ferrer; que treballen amb més de 2.500 agricultors de tota Espanya.

El compromís de Mercadona amb el sector primari és ferm i, per això, des de fa anys, més del 90 % del total de taronges que comercialitza són d'origen Espanya.

Foment del consum de cítrics i fruites i verdures de temporada per a una cistella equilibrada

Mercadona fomenta el consum de cítrics i del suc de taronja acabat d'esprémer disponible en la secció de Fruita i Verdura en els tres formats d'envàs habituals, de 250 mil·lilitres, 500 mil·lilitres i 1 litre, tots fets amb plàstic reciclat per a afavorir l'economia circular i continuar cuidant el planeta. Este servici, que va començar a implantar-se l'any 2016 en totes les botigues de la cadena, és un projecte que es va desenvolupar a través de la innovació conjunta entre Mercadona, el proveïdor especialista Zumex i els mateixos clients.

Els cítrics són rics en vitamines, minerals i antioxidants, i el seu consum contribuïx a mantindre una dieta equilibrada. Les taronges, mandarines i llimes, entre altres cítrics, són grans aliats per a completar una cistella de la compra equilibrada.

Mercadona dona suport a les campanyes del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació sobre les fruites i verdures de temporada. Així mateix, Mercadona defensa les pràctiques comercials justes i des de fa anys està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Este acord voluntari, que va suposar un pas més en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària a Espanya.

Taronges d'origen Espanya en la secció de Fruita i Verdura de MercadonaTaronges d'origen Espanya en la secció de Fruita i Verdura de Mercadona.

Campanya nacional de cítrics d'origen Espanya en MercadonaCampanya nacional de cítrics d'origen Espanya en Mercadona.

Llimes d'origen Espanya en la secció de Fruita i Verdura de MercadonaLlimes d'origen Espanya en la secció de Fruita i Verdura de Mercadona.