Cartelleria en botiga de l'Operació Quilo 2023

Mercadona participa en l'Operació Quilo 2023

29 de maig de 2023
  • La cadena posa a la disposició d'esta campanya més de 1.600 botigues repartides per tota Espanya, on els clients podran fer donacions monetàries quan passen per caixa.
  • Les quantitats donades es transformaran en productes de primera necessitat per a entregar als bancs d'aliments participants, els quals decidiran exactament el tipus de producte que necessiten, així com la quantitat i el moment de l'entrega.
  • La companyia s'unix a esta iniciativa organitzada per la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments del 29 de maig al 4 de juny.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, se suma a l'Operació Quilo organitzada per la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), del 29 de maig al 4 de juny. La companyia, amb l'objectiu animar els clients a participar en este esdeveniment solidari, posa a la disposició d'esta campanya més de 1.600 botigues repartides per tota Espanya per a la recaptació de fons.

Els "Caps" (clients) poden fer donacions monetàries, múltiples d'1 euro, en el moment de la compra quan passen per caixa. Les quantitats donades es transformaran després en aliments per a entregar als bancs d'aliments participants, els quals decidiran exactament el tipus de producte que necessiten, així com la quantitat i el moment de l'entrega per a atendre de manera més eficient les necessitats reals dels usuaris finals als quals atenen.

Donacions de Mercadona en 2022

En 2022 la companyia va donar 25.100 tones de productes de primera necessitat a més de 550 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques amb les quals col·labora a Espanya i Portugal. Esta quantitat significa un augment del 22 % de les aportacions respecte a 2021.

Així mateix, els "Caps" (clients) també han col·laborat en diferents iniciatives solidàries organitzades al llarg de l'any passat. Entre estes, destaca la participació dels clients en la Gran Recollida d'Aliments organitzada per la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), que va tindre lloc del 25 de novembre al 6 de desembre, en la qual, gràcies a la solidaritat dels clients i de Mercadona, que va sumar el 10 % de la recaptació a esta iniciativa solidària, es van aconseguir recaptar més de 3,5 milions d'euros que els bancs d'aliments participants estan transformant al llarg de 2023 en els productes de primera necessitat que realment necessiten per a l'atenció de les seues entitats i usuaris finals.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 800 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus proveïdors, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir en 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Cartelleria en botiga de l'Operació Quilo 2023Cartelleria en botiga de l'Operació Quilo 2023.