Cartell Gran Recollida d'Aliments 2021

Mercadona participa en la Gran Recollida d'Aliments 2021

19 de novembre de 2021
  • La companyia s'unix a la Gran Recollida d'Aliments 2021 organitzada per la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments entre els dies 19 i 28 de novembre.
  • En total participen 1.603 botigues de la companyia a Espanya en què els clients podran fer donacions monetàries en el moment de la compra.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, se suma a la Gran Recollida d'Aliments 2021 organitzada per la Federació de Bancs d'Aliments del 19 al 28 de novembre. La companyia posa a la disposició de la campanya els seus punts de venda per a la recaptació de fons.

En total participen 1.603 botigues de Mercadona de tota Espanya. A més, com l'any passat, la Gran Recollida es realitzarà mitjançant donacions monetàries, múltiples d'1 €, que els clients poden fer en el moment de la compra quan passen per caixa. Les quantitats donades es transformaran en aliments que s'entregaran a cada un dels bancs d'aliments participants.  

Mercadona col·labora en esta iniciativa social amb el compromís d'animar els clients a participar en este gran esdeveniment solidari anual. La companyia posa a disposició la llista de les botigues participants de Mercadona en la seua pàgina web:

Listado tiendas participantes de Mercadona en la Gran Recogida 2021

Descargar

 

Donacions de Mercadona l'any 2021

Des de principi d'any, la companyia ha donat 16.650 tones d'aliments i productes de primera necessitat a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats socials. Esta donació de tota la cadena a tancament del mes d'octubre és l'equivalent a 277.500 carros de la compra.

Mercadona col·labora amb més de 330 menjadors socials, més de 60 bancs d'aliments i altres entitats que reben diàriament donacions per a donar suport a les persones que estan en una situació difícil.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. En particular, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.