Ous frescos de Mercadona d'origen canari

Mercadona oferix ous d'origen local als 85 supermercats de Canàries

07 de juliol de 2021
  • Després de garantir l'origen local dels ous de gallines de corral en 2017, la companyia continua apostant pel producte de proximitat amb Huevos Guillén Canarias, que ha incorporat una granja a Granadilla que assegura que tots els ous frescos es produïsquen a les Illes.
  • En 2020 Mercadona va fer compres a la comunitat per valor de 485 milions d'euros i va invertir més de 44 milions per a contribuir a la seua activació econòmica.
  • Amb la incorporació d'una cinquena granja del Proveïdor Totaler Huevos Guillén Canarias, la companyia incrementa un 25 % la compra d'ou canari en 2021.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, continua apostant pels productes frescos i de proximitat amb el seu Proveïdor Totaler Huevos Guillén Canarias, que ha incorporat una nova granja a Granadilla de Abona (Tenerife) amb la qual garantix l'origen canari de tots els ous frescos que ven a les 85 botigues de les Illes.

Este projecte suposa un pas més dins del compromís de Mercadona i Huevos Guillén Canarias amb el sector agroalimentari de la comunitat autònoma, perquè el proveïdor ja tenia a Gran Canària i Tenerife quatre granges: Arucas, Fontanales (Moya) i San Juan de la Rambla per a produir ou comú a més de la que va obrir l'any 2017 a Agüimes, concretament a Las Rosas, per a la producció exclusiva d'ous de gallines de corral. Amb este moviment, la companyia, que va comprar 8 milions de dotzenes d'ous en 2020, incrementa enguany un 25 % la compra d'ou local.

En este sentit, Mercadona va fer compres a Canàries per valor de 485 milions d'euros en el passat exercici. Així mateix, va invertir més de 44 milions d'euros per a contribuir a l'activació econòmica de la regió: 39,3 milions destinats principalment a l'obertura de tres supermercats i a la reforma de sis més per a adaptar-los al nou model de botiga eficient, que reduïx un 40 per cent el consum energètic, i 4,7 milions als blocs logístics que la companyia té a Ingenio i Granadilla de Abona. Este esforç inversor reafirma el compromís de la companyia amb esta comunitat autònoma, on col·labora amb més de 70 Proveïdors Totaler.

Mercadona a Canàries

Mercadona té 85 supermercats i dos blocs logístics a Canàries que sumen una plantilla de 4.637 persones amb treball estable i de qualitat. L'any 2020 la companyia va compartir 20 milions d'euros amb els treballadors de la comunitat autònoma en primes: 18 milions en concepte de prima per objectius als quals se sumen 2 milions que van rebre el mes d'abril en reconeixement al compromís i l'extraordinari esforç demostrat durant els inicis de la crisi sanitària.

Així mateix, la companyia manté un compromís social amb els veïns i veïnes de les zones on té presència i activitat i, en el cas de Canàries, el passat exercici va donar 780 tones de productes de primera necessitat a un total de 17 menjadors socials i entitats benèfiques, un 63 % més que en 2019.