Responsables del Banc d'Aliments de Biscaia amb Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona

Mercadona dona més de 7.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Biscaia

05 de juliol de 2021
  • La cadena de supermercats ha donat més de 1.600 tones de productes de primera necessitat en 2020 a Euskadi a diferents entitats.

Mercadona ha donat al Banc d'Aliments de Biscaia més de 7.000 quilos de productes de primera necessitat. Amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, la cadena de supermercats ha fet efectiva l'entrega de conserves de peix, galletes, oli, alimentació infantil, llet, arròs i pasta, entre altres.

En l'entrega han estat presents Luis Crovetto, vicepresident del Banc d'Aliments de Biscaia, i Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona. Flandes ha afirmat que "som conscients que, en el context actual, estes donacions són molt necessàries, ja que el nombre de beneficiaris del Banc d'Aliments de Biscaia s'ha incrementat en quasi 5.000 persones des de l'any passat". Per la seua part, Crovetto ha agraït "la donació de hui i la col·laboració diària de Mercadona que ens servixen per a ajudar les més de 30.000 persones que es beneficien d'estos aliments".   

Mercadona ha donat més de 1.600 tones de productes a entitats socials a Euskadi en 2020. Esta quantitat representa un augment del 21 % de les aportacions d'aliments i altres productes a entitats socials respecte de l'any anterior a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

Com a part de la seua responsabilitat social empresarial, Mercadona no només fa esta acció, també col·labora diàriament, donant productes de primera necessitat, amb els bancs d'aliments d'Àlaba, Biscaia i Guipúscoa.

Mercadona a Euskadi

Mercadona disposa de 22 botigues a Euskadi i preveu obrir-ne cinc més en 2021 situades a Biscaia i Guipúscoa. Té una plantilla de 2.131 persones, amb treball estable i de qualitat. Un altre fet que demostra l'aposta de Mercadona per Euskadi són els 565 milions d'euros en compres fetes a proveïdors bascos en 2020, un 3 % més que l'any anterior.

Banc d'Aliments de Biscaia

El Banc d'Aliments de Biscaia és una institució sense ànim de lucre que tracta de resoldre la necessitat bàsica de l'ésser humà, que és l'alimentació, i també lluitar contra el malbaratament d'aliments. Per a esta finalitat promou la recollida d'aliments, que emmagatzema a les seues instal·lacions per a repartir-los posteriorment entre els centres assistencials, l'objectiu dels quals és donar menjar als necessitats. En 2020, els 178 voluntaris del Banc d'Aliments de Biscaia han distribuït, a través de 213 entitats col·laboradores, un total de 4.400 tones d'aliments a 30.144 beneficiaris, una mitjana de 145 quilos per persona.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit. Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Responsables del Banc d'Aliments de Biscaia amb Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de MercadonaResponsables del Banc d'Aliments de Biscaia amb Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona.