Bosses reutilitzables i sostenibles disponibles en Mercadona

Bosses reutilitzables i sostenibles de Mercadona

03 de juliol de 2021
  • La companyia fa valer el seu compromís amb el planeta en el Dia Internacional Lliure de Bosses de Plàstic.
  • Al gener de 2021 va culminar la primera fita de l'Estratègia 6.25: l'eliminació de les bosses de plàstic d'un sol ús en totes les seccions.
  • La cadena de supermercats posa a la disposició dels seus clients diferents bosses per a fer la compra: reciclables, reutilitzables i reciclades.

Mercadona recomana a tots els seus clients que reutilitzen les bosses. Però si obliden portar-la de casa, Mercadona els oferix en totes les seues botigues tres tipus de bossa per a la compra, totes sostenibles i reutilitzables, com a alternativa a les bosses de plàstic d'un sol ús: bossa de paper, bossa feta de plàstic reciclat i cistella de ràfia.

I en les seccions de productes peribles la companyia oferix bosses compostables d'origen vegetal.

Bosses reutilitzables i sostenibles disponibles en MercadonaOpcions de bosses reutilitzables i sostenibles de Mercadona.

Bosses de línia de caixes de Mercadona

En Mercadona els clients tenen a la seua disposició des de 2019 tres opcions reutilitzables per a fer la compra:

  • Bossa de paper
  • Bossa amb un 65-70 % de plàstic reciclat procedent dels embalatges de les botigues
  • Cistella de ràfia

Les bosses de plàstic contenen un 65-70 % de plàstic reciclat, que prové dels embalatges utilitzats en el procés de distribució logística, per la qual cosa esta bossa complix els principis de l'economia circular. Amb esta pràctica Mercadona dona una nova vida a més de 3.000 t/any d'estos embalatges. 

Així mateix, fruit de la millora constant de Mercadona, la companyia va incloure en cada una d'estes bosses un pictograma per a indicar en quin contenidor s'han de depositar al final de la seua vida útil, amb la intenció de facilitar als clients la separació i el reciclatge.

Estratègia 6.25 de Mercadona: Acció 1 d'Eliminació de les bosses de plàstic de secció

Al setembre de 2020 la companyia va fer un pas ferm cap al seu compromís amb el medi ambient amb la creació de l'Estrategia 6.25 per a reduir i millorar l'ús i la gestió del plàstic en els seus processos.

Entre les sis accions que es va marcar, la primera era l'eliminació de la bossa de plàstic d'un sol ús en totes les seccions. La companyia les ha substituïdes per bosses compostables en tota la cadena al llarg de 2020. Fabricades a partir de fècula de creïlla, s'han de depositar al contenidor marró de fem orgànic, com indica el pictograma de reciclatge.

Texto 2 Imagen Tienda 6.25

Sistema de Gestió Ambiental de Mercadona

Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi basat en el fet de reduir l'impacte ambiental en tres àrees primordials: optimització logística, eficiència energètica i gestió de residus. Este sistema està en un procés continu d'adaptació, a l'avantguarda dels reptes que sorgixen, de la necessitat de millorar l'acompliment ambiental i d'augmentar la sostenibilitat.

Coneix tota la Política de Medi Ambient de Mercadona i els progressos que ha fet en els últims dos anys en esta matèria en l'última Memòria de Medi Ambient de Mercadona.