Obertura de la primera botiga de Mercadona a Portugal

Mercadona obri la seua primera botiga a Portugal

01 de juliol de 2019
  • El nou supermercat està situat a la ciutat de Vila Nova de Gaia (districte de Porto) i, abans que acabe l'any, la companyia té previst tindre a Portugal un total de deu botigues situades als districtes de Porto, Braga i Aveiro.
  • Juan Roig i Hortensia Herrero, president i vicepresidenta de Mercadona, juntament amb la resta de membres del Consell d'Administració i diverses autoritats portugueses, han visitat esta vesprada les instal·lacions per a explicar-los de primera mà el projecte d'internacionalització de la companyia.
  • La companyia té actualment 900 treballadores i treballadors portuguesos i té previst arribar als 1.100 empleats en 2019, i igualment té previst invertir més de 100 milions d'euros durant este exercici.
  • La companyia ha invertit de 2016 a 2018 més de 160 milions d'euros, destinats principalment a la construcció dels supermercats, d'un bloc logístic a Póvoa de Varzim, a les oficines de Porto i Lisboa i al Centre de Coinnovació situat a Matosinhos.

Mercadona, empresa de supermercats físics i de venda online, obri demà la primera botiga a Portugal, concretament a la zona de Canidelo, a Vila Nova de Gaia (districte de Porto).

A la visita institucional, que hui ha tingut lloc en estes instal·lacions, han assistit per part de Mercadona, el president, Juan Roig, i la vicepresidenta, Hortensia Herrero, juntament amb la resta de membres del Consell d'Administració i el Comité de Direcció de la companyia. Han estat acompanyats, entre altres, del secretari d'estat d'Agricultura i Alimentació, Luís Medeiros Vieira, del secretari d'estat de la Defensa del Consumidor, João Torres, i del president de la Cambra de Vila Nova de Gaia, Eduardo Vítor Rodrigues, els quals han pogut conéixer de primera mà el projecte d'internacionalització de la cadena de supermercats.

Juan Roig ha valorat que “hui és un dia històric per a Mercadona, perquè hem fet realitat el nostre somni d'internacionalitzar la companyia en un país veí al qual ens unixen importants vincles afectius i culturals, com és Portugal. En nom de tots els que formem Mercadona, vull agrair a Portugal el suport rebut per a convertir en realitat esta fita empresarial en un país que ens ha rebut des del primer dia amb els braços oberts i que és exemple de modernitat i innovació. Hui és l'inici d'un projecte compartit per a construir riquesa i progrés en este país germà”.

D'altra banda, el president de la Cambra de Vila Nova de Gaia, Eduardo Vítor Rodrigues, ha donat la benvinguda a la companyia i ha destacat: "és un gran orgull veure a Vila Nova de Gaia acollir l'obertura de la primera botiga de Mercadona a Portugal, la major cadena espanyola de supermercats. Esta és la culminació d'un procés que ha implicat molt de treball conjunt, que ha involucrat no només l'empresa, sinó també l'Ajuntament, la Junta de Freguesia de Canidelo i l'Sport Clube de Canidelo, el qual, gràcies a esta participació té des de fa més d'un any, un estadi nou i condicions més bones per a la pràctica esportiva. Esta obertura és de gran importància, també, perquè es tracta d'una empresa que aposta fortament per la responsabilitat social, que valorem tant, i per proporcionar a la gent de Vila Nova de Gaia una oferta comercial més moderna. Estem, per tant, agraïts a Mercadona per haver donat prioritat a l'entrada a Portugal a través de Gaia, per valorar l'interés econòmic d'esta regió i per contribuir a la creació d'ocupació".

Amb esta obertura s'inicia el projecte d'internacionalització de la companyia, en què ha invertit més de 160 milions d'euros fins a hui, destinats principalment a la construcció dels supermercats; d'un bloc logístic situat a Póvoa de Varzim (Porto); de les oficines situades a Porto i Lisboa; i d'un Centre de Coinnovació a Matosinhos (Porto), on es faran sessions de coinnovació amb els clients portuguesos per al desenvolupament d'un assortiment adaptat als seus gustos. Amb l'objectiu de continuar creant riquesa i progrés a Portugal, Mercadona té previst invertir en 2019 més de 100 milions d'euros en este país, cosa que farà que la inversió global del projecte Mercadona Portugal sobrepasse els 260 milions d'euros des que va anunciar l'entrada al país veí en 2016.

A més, Mercadona, per a qui la figura del proveïdor és molt molt molt important, col·labora amb 300 proveïdors portuguesos des de fa anys. En este sentit, ha fet compres per valor de 203 milions d'euros des que va anunciar el projecte, i té previstes unes compres en 2019 per valor de més de 90 milions d'euros. Així mateix, la companyia, que té actualment una plantilla de 900 treballadores i treballadors portuguesos, té previst arribar a tindre'n 1.100 en 2019.

El primer supermercat de Mercadona a Portugal, al qual se'n sumaran nou més enguany, està situat en les antigues instal·lacions del camp de futbol Manuel Marques Gomes, i és també el primer projecte de Responsabilitat Social de Mercadona al país, ja que fruit de l'acord de col·laboració aconseguit entre la companyia i l'Ajuntament de Gaia, la Junta de Freguesía de Canidelo i l'Sport Clube de Canidelo, Mercadona va construir en 2018 un estadi totalment nou, amb millors mitjans per al desenvolupament de l'educació esportiva de xiquets i joves, alhora que va aprofitar els terrenys annexos de l'antic camp per a situar el camp actual i la primera botiga.

Amb una superfície de sala de vendes de 1.800 metres quadrats, la botiga de Canidelo respon al nou Model de Botiga Eficient que la companyia està implantant progressivament a les botigues d'Espanya, caracteritzat per reforçar l'excel·lència en el servici i optimitzar l'acte de compra dels clients. Es tracta d'un nou concepte de supermercat que reduïx fins a un 40 % el consum energètic respecte a una botiga convencional.

Després de l'obertura de demà, el pròxim 9 de juliol se n'obrirà una altra a Matosinhos (Porto), que se situarà a l'antiga fàbrica de conserves Vasco da Gamma, un edifici històric. En el seu moment, la companyia es va comprometre a mantindre l'aspecte original de l'edifici, i preservar així la història centenària i el marc arquitectònic inigualable que té. S'ha recuperat la façana original de l'entrada principal, el segell i el fumeral interior. Un edifici abandonat que renaix de la mà de Mercadona i revitalitza una zona industrial de Matosinhos. Després d'esta, s'obrirà la botiga situada a Maia el 16 de juliol i la situada a Gondomar el 23 d'este mateix mes; totes estan al districte de Porto.

Projecte Mercadona

Mercadona és una empresa de supermercats físics i de venda online amb presència a Espanya i a Portugal. Amb una plantilla de 87.000 persones, 900 de les quals a Portugal, l'any 2018 va aconseguir unes vendes de 24.305 milions d'euros, després de registrar un increment d'un 6 % respecte a l'exercici anterior. La companyia, que en 2018 va fer una inversió rècord per valor de 1.504 milions, va aconseguir un benefici net de 593 milions d'euros i, a més, d'acord amb la seua política de creixement compartit, ha repartit un total de 325 milions d'euros entre la plantilla, en concepte de prima per objectius.

Principals dades de Mercadona a PortugalPrincipals dades de Mercadona a Portugal.

Eduardo Vítor Rodrigues, president de la Cambra de Vila Nova de Gaia; Pedro Siza Vieira; ministre Adjunt i d'Economia; i Juan Roig, president de Mercadona; durant la visita institucional duta a terme a la primera botiga de Mercadona a PortugalEduardo Vítor Rodrigues, president de la Cambra de Vila Nova de Gaia; Pedro Siza Vieira; ministre Adjunt i d'Economia; i Juan Roig, president de Mercadona; durant la visita institucional duta a terme a la primera botiga de Mercadona a Portugal.

Juan Roig, president de Mercadona; Pedro Siza Vieira; ministre Adjunt i d'Economia; i Eduardo Vítor Rodrigues, president de la Cambra de Vila Nova de Gaia; en la secció de Juan Roig, president de Mercadona; Pedro Siza Vieira; ministre Adjunt i d'Economia; i Eduardo Vítor Rodrigues, president de la Cambra de Vila Nova de Gaia; en la secció de "A Punt per a Menjar" de la botiga de Canidelo, Vila Nova de Gaia (Porto).

Pedro Siza Vieira; ministre Adjunt i d'Economia; Luís Medeiros Vieira, secretari d'estat d'Agricultura i Alimentació; Eduardo Vítor Rodrigues, president de la Cambra de Vila Nova de Gaia; i Juan Roig, president de MercadonaPedro Siza Vieira; ministre Adjunt i d'Economia; Luís Medeiros Vieira, secretari d'estat d'Agricultura i Alimentació; Eduardo Vítor Rodrigues, president de la Cambra de Vila Nova de Gaia; i Juan Roig, president de Mercadona.

Exterior de la primera botiga de Mercadona a Portugal, a Vila Nova de Gaia (districte de Porto)Exterior de la primera botiga de Mercadona a Portugal, a Vila Nova de Gaia (districte de Porto).