El president de la República Portuguesa visita el primer supermercat

Juan Roig rep el president de la República Portuguesa, Marcelo Rebelo de Sousa, al primer supermercat de Mercadona a Portugal

08 de juliol de 2019
  • Juan Roig, president de Mercadona, ha rebut esta vesprada el president de la República Portuguesa, Marcelo Rebelo de Sousa, per a explicar-li de primera mà el projecte de la companyia a Portugal.
  • La visita s'ha dut a terme al primer supermercat de Mercadona a Portugal, inaugurat el passat dia 2 de juliol a Canidelo, Vila Nova de Gaia.

Mercadona, empresa de supermercats físics i de venda online, ha rebut esta vesprada la visita del president de la República Portuguesa, Marcelo Rebelo de Sousa, per a presentar-li de primera mà el projecte de Mercadona a Portugal i donar-li a conéixer els detalls.

La visita s'ha dut a terme al supermercat Canidelo, a Vila Nova de Gaia, que va obrir les portes al públic dimarts passat dia 2 de juliol i que, al llarg de la primera setmana, ha tingut una gran afluència de "caps" (clients). A esta visita han assistit, a més, el president de la Cambra de Vila Nova de Gaia, Eduardo Vítor Rodrigues, i la presidenta de la junta parroquial de Canidelo, María José Gamboa.

Juan Roig, president de Mercadona, ha donat les gràcies al president de la República, Marcelo Rebelo de Sousa, per la visita al supermercat de Canidelo i ha destacat que "l'obertura d'este supermercat al país germà i veí, Portugal, ha suposat una fita històrica per a la companyia". També ha donat les gràcies a tots els empleats del supermercat pel gran treball que fan per a oferir un excel·lent servici als "caps" (clients).

Durant la visita, el president Marcelo Rebelo de Sousa s'ha mostrat sorprés per la inversió duta a terme per l'empresa en tan poc de temps, en referència al treball creat i a la perspectiva d'obrir botigues els pròxims anys.

Mercadona a Portugal

Des que va anunciar l'entrada a Portugal en 2016, la premissa de la companyia sempre ha sigut: "Ser una empresa portuguesa amb el Model de Qualitat Total, però d'origen espanyol, amb seu a València". El primer pas important va ser la creació de l'empresa Irmãdona Supermercados, SA, amb domicili fiscal a Portugal. La companyia té la seu a Porto, on estan les oficines centrals, a més de les que ja hi ha a Lisboa.

En 2019, Mercadona planeja invertir 100 milions d'euros en este projecte a Portugal, als quals se'n sumen més de 160 invertits fins al moment, de manera que la inversió total del projecte de la companyia superarà els 260 milions d'euros des que va anunciar l'entrada a Portugal en 2016. La inversió està dirigida principalment a la construcció de supermercats; d'un bloc logístic situat a Póvoa de Varzim (Porto), completat recentment en una parcel·la de més de 50.000 m2 i amb dos naus de 12.000 m2, que serviran per a desenvolupar l'activitat logística a Portugal; i el desenvolupament del Centre de Coinnovació situat a Matosinhos, un gran laboratori d'idees de 1.000 m2 que ajuda l'equip de Mercadona a definir, juntament amb els clients portuguesos, l'assortiment de productes a Portugal, totalment adaptat a les necessitats d'este mercat. En este centre, els equips de treball estudien detalladament els gustos i hàbits de consum del "cap" portugués.

A més, Mercadona, que considera que el proveïdor és molt, molt, molt important, col·labora amb 300 proveïdors portuguesos des de fa anys. En este sentit, ha dut a terme compres per valor de 203 milions d'euros des que va anunciar el projecte l'any 2016, i té previst unes compres en 2019 per valor de més de 90 milions d'euros. Així mateix, la companyia, que té actualment una plantilla de 900 treballadores i treballadors portuguesos, té previst arribar als 1.100 en 2019, a causa dels processos de selecció de tots els llocs inicialment previstos.

Imagen de cabecera: President de la República, Marcelo Rebelo de Sousa; president de Mercadona, Juan Roig; membres del Comité de Direcció de Mercadona i resta de membres de l'equip de Mercadona.