Interior quart Rusc de Mercadona a Alacant

Mercadona llança la nova compra online a Múrcia

24 de juny de 2022
  • El nou servici online arriba a la ciutat de Múrcia i a les poblacions de Molina de Segura i Santomera.
  • Amb una inversió final de més de 14 milions d'euros, el nou magatzem online, situat a Alacant, té una plantilla de 185 persones.
  • Mercadona manté unes compres sostingudes de més de 1.284 milions d'euros a l'any a proveïdors murcians.

Mercadona ha llançat el nou servici online a la ciutat de Múrcia i en poblacions dels municipis de Molina de Segura i Santomera. Les comandes es prepararan i s'enviaran als clients des del Rusc, com internament la companyia denomina els magatzems destinats al servici online.

Tots els clients d'estes zones poden fer la compra a través de la nova pàgina web i aplicació mòbil, de manera molt més intuïtiva, i podran localitzar els productes a través de les categories o del buscador. El client disposa de fotos de cada producte i tota la informació rellevant.

Este nou model manté la mateixa tarifa que el servici anterior (7,21 € / comanda) i amplia l'horari d'entrega de 7:00 a 22:00 hores de dilluns a dissabte, en trams de 2 hores a partir de l'endemà d'haver fet la comanda. A més, el client pot modificar la compra fins a la nit del dia anterior a l'entrega.

El Rusc té una superfície de 10.000 m², dels quals 2.200 m² estan destinats a productes frescos, en què s'inclou una àrea d'emmagatzematge en fred per a productes refrigerats i congelats. Els clients online poden trobar els mateixos productes que a la botiga física i, a més, els productes frescos es reben i preparen el mateix dia d'entrega, per la qual cosa es garantix la màxima qualitat i frescor.

Este Rusc és el quart que inaugura Mercadona, després de la posada en marxa del de València, en 2018; el de Barcelona, en 2019, i el de Madrid, en 2020. En Mercadona Online treballen un total de 1.600 persones amb llocs de treball estables i de qualitat. A més, la companyia preveu obrir el cinqué Rusc a Sevilla a final d'any.

Mercadona també ha desenvolupat un nou model de preparació i enviament de comandes des de les botigues físiques, per a zones amb menys concentració de venda online. Actualment, este model està implantat a Castelló i Tarragona, i durant la tardor la companyia preveu estendre'l a Cartagena. D'esta manera, els clients d'eixa zona també podran comprar des de la nova app i web, i disfrutaran del nou servici online amb tots els avantatges que té.

Sostenibilitat i eficiència

Mercadona disposa en este Rusc de 50 vehicles amb etiqueta ambiental ECO, tant microhíbrids com de gas, que poden transportar fins a 15 comandes. Estos vehicles s'han dissenyat exclusivament amb 3 zones de temperatura adaptades a cada tipus de producte: temperatura ambient, refrigerat i congelat, i d'esta manera es garantix la cadena de fred fins a l'entrega a casa del client. A més, incorporen un sistema de descàrrega mecanitzat que minimitza la manipulació de la càrrega, amb la reducció consegüent de sobreesforços per als treballadors i la disminució del temps de descàrrega.

D'altra banda, al llarg de la superfície de la coberta s'han instal·lat 700 panells fotovoltaics, amb els quals el Rusc s'autoproveïx del consum d'energia diari. S'inclouen millores a les instal·lacions, com ara optimitzacions dels corredors perquè els recorreguts dels treballadors es facen en menys passos. A més, s'ha dissenyat l'entrada i eixida de vehicles de manera eficient i es disposa de dos molls de tràiler, la qual cosa millora el procés d'aprovisionament.

Mercadona a la Regió de Múrcia

Mercadona té 63 supermercats a la Regió de Múrcia, que proporcionen treball estable i de qualitat a 3.000 persones. Una mostra de l'aposta de la companyia per la Regió de Múrcia són els més de 1.284 milions d'euros en compres a proveïdors murcians en 2021.

A més, un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part del que rep d'esta. Mercadona va reforçar al llarg de l'any passat la seua responsabilitat social a la Regió per mitjà de diferents iniciatives, amb més de 256 tones d'aliments donats a entitats socials murcianes. És el cas de les que fa amb els 6 menjadors socials amb què treballa a la Regió de Múrcia, als quals dona diàriament productes de primera necessitat, i a entitats com el Banc d'Aliments del Segura, entre altres.

Nou servici online de Mercadona a MúrciaNou servici online de Mercadona a Múrcia.

Servici Mercadona online en repartiment a MúrciaServici Mercadona online en repartiment a Múrcia.

Imatge de capçalera: Interior quart Rusc de Mercadona a Alacant.