Imatge aèria del bloc logístic de Riba-Roja de Túria (València)

Mercadona invertix més de 60 milions d'euros en l'optimització i modernització de la seua nau per a frescos del bloc logístic de Riba-Roja de Túria (València)

22 de setembre de 2022
  • La companyia col·laborarà amb més de 130 proveïdors d'obra, que donaran faena a més de 800 persones durant la construcció.
  • La previsió és iniciar les obres al llarg del primer semestre de 2023 amb l'horitzó posat en 2025.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, invertix més de 60 M€ en l'optimització i modernització de la seua nau per a frescos del bloc logístic situat a Riba-Roja de Túria (València). La companyia, que preveu iniciar les obres al llarg del primer semestre de 2023, comptarà amb la col·laboració de més de 130 proveïdors d'obra, que donaran faena a unes 800 persones durant la construcció.

Els canvis previstos suposaran una millora, tant dels processos i les instal·lacions com dels llocs de treball. En concret, la grandària de la nau s'incrementarà, de manera que s'augmentarà l'eficiència i la capacitat productiva, que passarà de 23.000 m² a 40.000 m², es milloraran les zones comunes i s'instal·larà el sistema de preparació automàtic conegut com a PPG (Picking Pont Grua), que suposarà minimitzar els sobreesforços a les treballadores i treballadors. A més, com a part del respecte de la companyia pel medi ambient, s'instal·laran 7.500 plaques solars a la coberta de la nau, cosa que implicarà que un 15 % del consum total del bloc funcionarà amb energia renovable.

Durant els més de dos anys que està prevista que dure la reforma d'esta nau de fred, que assumirà de manera definitiva –una vegada estiga operativa– la producció que es du a terme en el magatzem que la companyia té a Paterna (València), suposa la recol·locació temporal de part dels seus treballadors a altres àrees de la companyia, especialment, al bloc logístic situat al Parc Sagunt (València), des d'on, a més, s'assumirà de manera temporal la producció del magatzem de Riba-Roja del Túria i la del de Paterna. 

Una xarxa logística de qualitat

Per a poder donar un servici òptim i garantir l’eficiència en la seua activitat, Mercadona disposa d’una xarxa de distribució de qualitat: més d’1,4 milions de metres quadrats que la companyia optimitza per a “fabricar més amb menys recursos”, per mitjà de processos i estratègies que perseguixen l’equilibri entre l’eficiència ambiental i l’econòmica, que reduïxen l’impacte en l’entorn i a les ciutats i, al mateix temps, minimitzen, a través de protocols responsables i del seu compromís amb la innovació i la tecnologia avantguardista, la repercussió en cada zona i barri on té presència.

La xarxa logística de Mercadona està composta per un total de 16 blocs logístics operatius, 2 magatzems satèl·lits i 2 magatzems reguladors, des de la qual Mercadona proveïx els més de 1.600 supermercats que té tant a Espanya com a Portugal, liderada per un equip de 10.700 professionals l’esforç, implicació i adaptació constant dels quals permeten donar resposta a les necessitats dels "Caps" (clients).

Imatge aèria del bloc logístic de Riba-Roja de Túria (València)Imatge aèria del bloc logístic de Riba-Roja de Túria (València).