Imatge de com seran les noves oficines de Mercadona en 2021 a Albalat dels Sorells, València

Mercadona inicia la segona fase de les seues instal·lacions a Albalat dels Sorells (València)

25 de gener de 2018
  • La inversió prevista és de 80 milions d'euros i es destinaran importants recursos per a construir uns edificis eficients energèticament, responsables en l'ús de l'aigua i amb espais estratègicament orientats per a optimitzar la il·luminació natural.
  • En la seua construcció participaran una mitjana de 150 proveïdors, que donaran ocupació a més de 600 persones durant la fase d'obra.
  • La companyia té previst aprofitar l'entorn natural que envolta la parcel·la de més de 25.000 metres quadrats i construir tres nous edificis rodejats de zones verdes.
  • Les noves oficines tindran capacitat per a 1.000 persones aproximadament. La construcció de les noves oficines sostenibles finalitzarà en 2021 i s'instal·laran al costat del Centre de Processament de dades (CPD) i Centre de Servicis que la companyia va inaugurar en 2014.

Mercadona, empresa de supermercats de capital 100% espanyol i familiar, inicia la segona fase del seu projecte a Albalat dels Sorells (València), amb la construcció de les seues noves oficines en aquest municipi. D'aquesta manera, es consolida el projecte que la companyia va començar en 2012 amb la construcció del Centre de Processament de dades (CPD) i Centre de Servicis; inaugurats tots dos en 2014.

La inversió prevista en aquesta segona fase és de 80 milions d'euros i part dels recursos es destinaran a optimitzar al màxim l'espai que l’envolta per a garantir la sostenibilitat de les oficines. De moment les obres han començat amb els primers moviments de terra però en total està previst col·laborar amb 150 proveïdors d'obres que donen ocupació a 600 persones.

La construcció de les noves oficines sostenibles es realitza sobre una parcel·la de més de 25.000 metres quadrats i està previst que finalitze en 2021. L'objectiu és construir tres edificis i un aparcament subterrani amb capacitat per a 1.000 treballadors aproximadament.

Noves oficines sostenibles amb l'entorn

Mercadona desenvoluparà aquest projecte, en col·laboració amb ERRE Arquitectura, aprofitant al màxim l'orientació i il·luminació natural de l'entorn que l’envolta. D'aquesta manera, s'aconsegueixen espais més confortables i amb il·luminació natural per als treballadors, i es redueix el consum elèctric en il·luminació. A més, mitjançant l'obertura de grans patis, s'introduirà la il·luminació en l'aparcament subterrani perquè resulte més agradable, es reduïsca el consum elèctric i estiga, al mateix temps, protegit de la pluja.

Quant a l'exterior, els edificis estaran envoltats de zones verdes i àrees de descans per a fomentar la circulació natural de l'aire. La companyia aposta pels patis enjardinats en les seues noves oficines, ja que aquests espais singulars absorbeixen la contaminació i proporcionen oxigen, mesures que afavoreixen el confort dels empleats. A més, amb l'objectiu de realitzar un ús responsable de l'aigua, s'ha previst utilitzar les aigües pluvials per al reg d'aquestes zones verdes.

Finalment, el disseny interior de les oficines recolza en espais oberts, connectats entre si i amb interiors senzills que aprofiten l'energia solar i la generació d'una atmosfera de treball que fomente la productivitat i la creativitat.

Estat actual de la parcel·la on aniran les noves oficines de Mercadona a Albalat dels Sorells, ValènciaEstat actual de la parcel·la on aniran les noves oficines de Mercadona a Albalat dels Sorells, València.

Simulació de com seran les noves oficines de Mercadona en 2021 a Albalat dels Sorells, ValènciaSimulació de com seran les noves oficines de Mercadona en 2021 a Albalat dels Sorells, València.