Cartell sobre la tonyina Hacendado amb tonyina fresca com a imatge principal

Tonyina Hacendado: un peix de Mercadona sostenible

26 de gener de 2018
 • El 100% de la tonyina en conserva Hacendado és de proveïdors compromesos amb la sostenibilitat.
 • A més, la companyia disposa d'una Política de Pesca que garanteix que el peix de Mercadona siga sostenible.

El 100% de la tonyina en conserva Hacendado procedeix de caladors gestionats de manera responsable, gràcies al treball i col·laboració constant de Mercadona i el seu interproveïdor Escurís (Jealsa-Rianxeira) amb la International Seafood Sustainability Foundation (ISSF). La ISSF és una coalició de científics, membres de la indústria de la tonyina i el Fons Mundial per a la Natura (WWF) que té per objectiu millorar la sostenibilitat dels estocs mundials de tonyina amb la implementació de diverses pràctiques.

El nostre interproveïdor Escurís (Jealsa-Rianxeira) és auditat anualment per a verificar el seu compromís amb totes les pràctiques de conservació que promou la ISSF, incloent la traçabilitat total del producte i la formació dels capitans dels vaixells en bones pràctiques de sostenibilitat.

Tota la tonyina en llanda Hacendado ha sigut capturada per vaixells que compleixen les  següents condicions:

 • Estan abanderats en països membres/cooperants de les RFMOs (Regional Fisheries Management Organisations), organitzacions internacionals que administren totes les poblacions de peixos que es troben en una àrea específica o que se centren en espècies altament migratòries, especialment la tonyina.
 • Estan registrats en el PVR (Proactive Vessel Register), registre d’embarcacions proactives de la ISSF, i també els seus vaixells auxiliars (si els tenen).
 • El fet d'estar en el PVR implica complir una sèrie de requisits que poden veure's en la web d’ISSF i que són auditats per MRAG Americas.
 • Compten amb observadors a bord: humans o electrònics.
 • Retenen el 100% de les captures, no descarten.
 • No utilitzen xarxes de deriva.
 • Prohibició del shark finning: el “finning” és una pràctica que consisteix a tallar l'aleta de tauró i tirar el cos de l'animal al mar.
 • No realitzen transbords en alta mar.
 • Compten amb nombre identificatiu que permet donar seguiment als vaixells.
 • Si utilitzen FADs (fish aggregating devices), aquestes són antienmallants, és a dir, que l'obertura de la xarxa evita que altres espècies queden enganxades en ella.
 • Tots els vaixells compleixen el Reglament (CE) 1005/2008 que lluita contra la pesca IUU.
 • Tots els vaixells compleixen la política de pesca sostenible de Mercadona.
 • Existeix total traçabilitat des del vaixell de pesca fins al consumidor final.

Tota la informació sobre la sostenibilitat de la tonyina en conserva Hacendado pot consultar-se ací (document en castellà).

Mercadona també disposa d'una Política de Compra de Productes de la Pesca que aposta per garantir la sostenibilitat dels productes pesquers que posa a la venda. Tots els interproveïdors i proveïdors de peix de Mercadona s'han compromés a complir amb aquesta política que fomenta bones pràctiques de pesca, dóna suport a la pesca local i treballa per un consum responsable.

Tota aquesta informació està visible i accessible per als nostres clients en la cartelleria de les nostres tendes. 

Infografia sobre la tipologia de tonyina sostenible de venda a Mercadona

Addicionalment a aquestes mesures, dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) del Pacte Mundial, iniciativa a la qual està adherida Mercadona des de 2011, es troba l’ODS 14 que promou la conservació i utilització sostenible dels mars i els recursos marins. Aquest objectiu promou, entre altres accions, reduir la contaminació marina o posar fi a pràctiques insostenibles de pesca.

Qualitat, preu i varietat del peix de Mercadona

El peix de Mercadona ofereix una gran frescor, varietat i preu, ja que prové de proveïdors especialistes i de la col·laboració amb 12.000 pescadors de diverses llotges de la nostra costa. A més, oferim peix de llotja a Mercadona directe de la mar a la tenda, en menys de 24 hores.