María Cantalejo i Rut Montes, cuineres del menjador social La Sal de la Tierra, amb Javier González i Mariña Rivas, treballador i gerent de Relacions Externes de Mercadona

Mercadona inicia la donació diària de productes de primera necessitat al menjador social La Sal de la Tierra a Vigo

11 de juny de 2020
  • La companyia inicia la col·laboració amb el menjador social La Sal de la Tierra amb l'entrega diària de productes de primera necessitat com ara carn, fruita, verdura, peix, lactis…
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats ocasionades per esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • La companyia, fins hui, ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de Galícia 414 tones de productes i aliments.
  • En 2019 la companyia va donar un total de 706,6 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a la comunitat autònoma de Galícia.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, inicia la donació diària de productes de primera necessitat al menjador social La Sal de la Tierra i implementa noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'esta organització. Les donacions diàries es faran al matí i Mercadona aporta els seus propis recursos logístics i humans.

L'Associació La Sal de la Tierra s'incorpora al projecte social que la companyia va iniciar l'any 2013 i que aglutina 18 menjadors socials i altres entitats benèfiques de Galícia que reben de Mercadona donacions diàries, entre les quals hi ha els menjadors socials de La Esperanza i de Misión del Silencio, situats els dos a Vigo.

Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia, destaca "la magnífica labor que duen a terme des de La Sal de la Tierra, que no ha deixat de treballar per a ajudar els altres en estos temps difícils". "La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i menjadors socials de Galícia, on va donar 706,6 tones d'aliments l'any 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

D'altra banda, des de La Sal de la Tierra Asociación Benéfica "agraïm a Mercadona la seua solidaritat manifesta, i a la resta d'entitats que puntualment col·laboren amb els seus productes i donacions, sense els quals ens seria impossible el manteniment del menjador social". L'associació du a terme la seua labor social a Vigo des de fa més de 20 anys, i disposen de servici de menjador social, tallers ocupacionals i oficina d'atenció i informació immediata.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 260 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des del principi d'any la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 6.200 tones d'aliments, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, prenguera la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

María Cantalejo i Rut Montes, cuineres del menjador social La Sal de la Tierra, amb Javier González i Mariña Rivas, treballador i gerent de Relacions Externes de MercadonaMaría Cantalejo i Rut Montes, cuineres del menjador social La Sal de la Tierra, amb Javier González i Mariña Rivas, treballador i gerent de Relacions Externes de Mercadona.

Logo EActiVat