El Banc d'Aliments de Santiago recull les primeres donacions al supermercat Mercadona d'A Sionlla a Santiago de Compostel·la

Mercadona inicia la donació diària de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Santiago de Compostel·la

09 de juny de 2020
  • La companyia aferma la col·laboració amb el Banc d'Aliments de Santiago de Compostel·la amb l'entrega diària de productes de primera necessitat com ara carn, fruita, verdura, peix, lactis…
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats ocasionades per esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • La companyia, fins hui, ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de Galícia 414 tones de productes i aliments.
  • En 2019 la companyia va donar un total de 706,6 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a la comunitat autònoma de Galícia.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, inicia la donació diària de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Santiago de Compostel·la, amb el qual ja col·labora habitualment, i implementa noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'esta organització.

Les donacions es faran des de les botigues que Mercadona té a Santiago de Compostel·la i Ames, on l'entitat recollirà tots els dies productes aptes per al consum, però no per a la venda. Amb esta iniciativa, Mercadona aferma la col·laboració amb el Banc d'Aliments de Santiago, la labor del qual secunda des de 2012.

L'entitat s'incorpora al projecte social que la companyia va iniciar l'any 2013 i que aglutina 17 menjadors socials i altres entitats benèfiques de Galícia que reben de Mercadona donacions diàries, entre les quals hi ha la Cuina Económica de Santiago o la Cuina Social San Roque de Càritas Parroquial de Cee.

Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia, destaca "la magnífica labor que duen a terme des del Banc d'Aliments de Santiago, que no ha deixat de treballar per a ajudar els altres en estos temps difícils". "La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i menjadors socials de Galícia, on va donar 706,6 tones d'aliments l'any 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

D'altra banda, des del Banc d'Aliments de Santiago agraïxen la col·laboració de Mercadona pel "seu continu suport i solidaritat amb la labor de les entitats que treballem per a ajudar els més desfavorits".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 260 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des del principi d'any la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 6.200 tones d'aliments, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, prenguera la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

El Banc d'Aliments de Santiago recull les primeres donacions al supermercat Mercadona d'A Sionlla a Santiago de Compostel·laEl Banc d’Aliments de Santiago recull les primeres donacions al supermercat Mercadona d'A Sionlla a Santiago de Compostel·la.

Logo EActiVat