Josep Maria Manresa (delegació de les Terres de l'Ebre del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona) i Beatriz Feced (Mercadona) durant la donació

Mercadona dona 11.390 quilos de llegums cuits a la delegació de les Terres de l'Ebre del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona

09 de juny de 2020
  • En total, durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19, la companyia ha entregat 536.000 quilos de productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya
  • Hui també s'entreguen 7.920 unitats de crema d'ametles al Banc dels Aliments de Tarragona.  
  • Reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiva hui l'entrega d'11.390 quilos de llegums cuits (que equival a 18.894 unitats), concretament llentilles, cigrons i fesols, a la delegació de les Terres de l'Ebre del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, situada al municipi de Tortosa. I, paral·lelament, ha entregat 7.920 unitats de crema d'ametles a la seu central del banc d'aliments situada a Reus (Tarragona).

Estes donacions se sumen a la realitzada el passat 26 de maig al banc d'aliments de la demarcació amb l'entrega de 13.500 litres de llet sencera. Cal afegir que la companyia entrega diàriament aliments als menjadors socials de les comarques de Tarragona, que es troben oberts en estos moments i amb els quals col·labora habitualment, entre altres entitats socials tarragonines, que han suposat, fins hui, la donació de 127.550 quilos de productes de primera necessitat.

La nova donació, feta hui, forma part de les que la companyia du a terme donada la situació excepcional ocasionada per la COVID-19. En total, des del passat 27 de març i fins hui, ha entregat 536.000 quilos d'aliments, tant secs com frescos, com ara llet, llegums, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre altres, a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya.

Mercadona dona resposta així a la crida feta pels bancs d'aliments i reforça les donacions per a ajudar a pal·liar, tant com siga possible, les demandes de les persones més necessitades.

En este sentit, el coordinador de la delegació de les Terres de l'Ebre del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha agraït la donació i ha assenyalat que “hui hem rebut de Mercadona més d'11.000 quilos de llegums cuits que serviran per a ajudar les famílies més necessitades del nostre territori”. “Mercadona ha fet hui una donació molt important que servirà per a ajudar a posar el plat a la taula de les famílies més necessitades i això diu molt dels valors d'esta cadena de supermercats”. “Este és un exemple més de la importància de treballar junts, perquè si les entitats socials, les empreses, les administracions i els particulars treballem junts, no sols sumem esforços, sinó que multipliquem resultats”.

Per la seua part, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Tarragona, Beatriz Feced, ha agraït "el treball que duen a terme les entitats socials com el Banc dels Aliments de Tarragona" i ha manifestat que "amb esta nova donació feta hui s'hauran entregat 536 tones d'aliments a diverses entitats i organitzacions benèfiques de Catalunya en poc més de dos mesos per a ajudar a pal·liar, tant com siga possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb els quatre bancs d'aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya. La donació es du a terme gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que entrega diàriament als menjadors socials productes en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars diaris.

De fet, durant 2019, la companyia va donar a estes entitats i organitzacions socials de Catalunya més de 1.478 tones d'aliments.

Josep Maria Manresa (delegació de les Terres de l'Ebre del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona) i Beatriz Feced (Mercadona) durant la donacióJosep Maria Manresa (delegació de les Terres de l'Ebre del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona) i Beatriz Feced (Mercadona) durant la donació.

Logo EActiVat