Logística de Mercadona en Palma

Mercadona inicia col·laboració diària amb el menjador social "Estrellas & Duendes" de Palma

28 de novembre de 2019
  • Mercadona, que ja col·labora amb altres menjadors socials de les Illes Balears, comença a entregar productes diàriament al menjador social, gestionat per l'Associació Estrellas & Duendes a Palma.
  • La companyia va donar el passat exercici 109 tones d'aliments a diverses entitats socials de les Illes Balears.

Mercadona ha iniciat la col·laboració amb el menjador social, gestionat per l'associació Estrellas & Duendes a Palma, fent l’entrega diària de productes de primera necessitat com ara fruites i verdures, lactis, carn, peix, embotits, conserves, pa o pastes amb l'objectiu que els menjadors puguen preparar els menjars dels xiquets, xiquetes i a les seues famílies, usuàries del centre.

El menjador social, obert des de fa quatre anys i gestionat per l'Associació Estrellas & Duendes a Palma, atén diàriament al voltant de 62 xiquets, xiquetes i les seues famílies amb més de 98 servicis al dia repartits entre el desdejuni, menjar, berenar (segons siga període lectiu o no).

La donació es du a terme a primera hora del matí, de dilluns a divendres, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona. Els treballadors de la botiga Lucas Albacete i José Miguel Rivera són els encarregats d'acostar fins al menjador els productes amb la furgoneta de la companyia, i els entreguen perquè els voluntaris del centre preparen els menjars.

La responsable de Relacions Externes de Mercadona a les Illes Balears, Bárbara Ordás, assegura que "estem molt satisfets de col·laborar amb este menjador social, i ens sentim orgullosos de poder aportar aliments per a ajudar a completar la dieta dels xiquets, xiquetes i famílies que acudixen a este centre".

Per la seua part, el representant de l'Associació Estrellas & Duendes de Palma, Miguel Ángel Colom, ha manifestat la seua satisfacció per este tipus de col·laboracions "que ens ajuden a augmentar els nostres recursos diaris amb productes de primera necessitat".

Mercadona col·labora a les Illes Balears, amb la donació de 109 tones d'aliments el passat exercici amb el Banc d'Aliments de Mallorca, els bancs municipals de Maó i Ciutadella a Menorca, amb Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera, amb el Menjador Social d'Inca gestionat per Càritas Diocesana de Mallorca, amb el Menjador Social de Ca l'Ardiaca gestionat per l'Associació Altruista Es Refugi de Palma, amb el Menjador Social Tardor, gestionat per l'Associació Tardor de Palma, i amb els menjadors socials d'Eivissa, Santa Eulària des Riu i Sant Antoni de Portmany gestionats per Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera a Eivissa. A més, també col·labora amb la participació de supermercats en accions benèfiques com les "Operacions Quilo" o les campanyes com la "Gran Recollida" organitzades pel Banc d'Aliments de Mallorca.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d’esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diverses línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya, a les quals va donar 8.300 tones d'aliments, l'equivalent a 140.000 carros de compra, en 2018. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els proveïdors totaler la conversió de residus en nous recursos.

Així mateix, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire en les nostres ciutats per mitjà de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, i també en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.