Logo de Mercadona del seu nou Model de Botiga Eficient.

Mercadona inaugura el seu nou model de botiga eficient a Santa Pola (Alacant)

27 de febrer de 2017
  • Aquesta botiga torna a obrir després d'una reforma integral amb una inversió d'1 milió d'euros, amb la participació de 25 proveïdors que han donat ocupació a 177 persones durant la fase de reforma.
  • Aquest nou supermercat, completament connectat tecnològicament, presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència total de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una tenda tradicional.
  • A més de garantir la plantilla anterior, Mercadona ha generat 7 nous llocs de treball addicionals

Mercadona reobri hui un nou supermercat a Santa Pola (Alacant), concretament al carrer Finlàndia, al centre comercial Gran Alacant, després d'una reforma integral per adaptar-lo al nou Model de Botiga Eficient de la companyia, amb una inversió d'1 milió d'euros i la participació de 25 proveïdors que han donat ocupació a 177 persones durant la fase de reforma. El nou supermercat presenta un nou disseny que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels seus "Caps", com la companyia denomina internament els seus clients.

La nova botiga eficient de Mercadona a Santa Pola compta amb una superfície de sala de vendes de 1.610 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Novetats a totes les seccions

A més, presenta novetats a totes les seccions i d'elles es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposa d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, màquina de sucs de taronja recentment espremut, un nou punt d'acabat per a la carn, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició en la pescateria per als productes amb closca, entre altres novetats.

Aquest nou Model de Botiga Eficient de Mercadona també busca oferir un millor servei per facilitar la compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model de cistella de la compra i dos models de carros, molt més ergonòmics i lleugers. 

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar el sobreesforç. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposa de zones comunes perquè els empleats gaudisquen d'una major comoditat durant els seus moments de descans, així com una zona de menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

A nivell mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional, millorant l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i el grossor de parets i sostres, i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. 

Igualment, aquest Nou Model de Botiga de Mercadona, completament connectada tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, els quals poden compartir informació des de qualsevol secció de la tenda, el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius es troben: la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques que substitueixen el paper per realitzar gestions administratives. Tot açò permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la tenda en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment en la gestió dels productes frescos. 

L'horari del supermercat és de dilluns a dissabte, de 9.00 a 21.30 hores, i disposa d'un aparcament de 393 places per facilitar la compra a tots els clients que es desplacen en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través de la pàgina web.

Amb aquesta inauguració, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial S.P.B. (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consisteix en garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat i de forma permanent. Gràcies a això, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabrique el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona té previst per a l'exercici 2017 invertir 180 milions d'euros per reformar i renovar amb aquest Nou Model de Botiga Eficient, 125 botigues repartides per tota Espanya, així com invertir 5 milions d'euros en R+D+i en noves millores informàtiques.

Mercadona a la província d’Alacant

Mercadona compta amb 101 supermercats a 42 municipis de la província d'Alacant que proporcionen ocupació estable a més de 4.680 treballadors. D'altra banda cap destacar que Mercadona ha reforçat al llarg de l'any passat la seua responsabilitat social a la província per mitjà de diferents iniciatives i amb més de 20.300 quilos d'aliments donats a la Fundació Banc d'Aliments d'Alacant. A més, ha col·laborat en múltiples "Operacions Quilo" amb Creu Roja, Cáritas i altres entitats benèfiques, i en iniciatives com la del Banc d'Aliments a través de la seua campanya "El Gran Recapte", participant amb els supermercats que té a gran part dels municipis de la província. Des del passat mes de juny de 2016 Mercadona també col·labora amb el Menjador Social de l'Associació de Veïns La Prosperitat de Sant Gabriel, a Alacant, donant diàriament productes que retira de la venda però que estan en perfecte estat per al consum.