Mercadona i sindicats firmen el nou conveni col·lectiu

Mercadona i els sindicats signen el nou conveni col·lectiu amb un increment salarial de fins al 6%

18 de desembre de 2023
  • L'increment del salari base es vincula a l'IPC, fins a un 2,5 %, i, en cas de ser superior, es completarà este increment fins a un màxim del 6 %, vinculat als objectius del benefici de la companyia.
  • El Conveni Col·lectiu d'Empresa entrarà en vigor l'1 de gener de 2024 i tindrà una vigència de cinc anys, fins a la seua finalització en el 2028.
  • Es garantix un sou base mínim d'entrada de 1.507 euros al mes/bruts, un 20 % més sobre el salari mínim interprofessional.
  • A este salari se sumen, entre altres, els complements de la seua Política Retributiva que suposen increments d'un 11 % anual fins al tram 5, la qual cosa representa un 60 % més sobre el salari mínim interprofessional.
  • La companyia continua avançant en les seues polítiques d'aplicació del descans setmanal, pioneres en el sector, fent ara extensible als treballadors dels ruscos i blocs logístics el descans d'almenys 8 caps de setmana a l'any.

Mercadona i els representants de la Unió General de Treballadors (UGT), de Comissions Obreres (CCOO) i del Sindicat Independent (SI), han firmat el nou Conveni Col·lectiu d'Empresa. Este conveni, que reforça la importància del creixement compartit i sostenible, entrarà en vigor l'1 de gener de 2024 i tindrà una duració de 5 anys, fins a final del 2028.

L'acord garantix el poder adquisitiu de la plantilla. L'increment del salari base es vincula a l'IPC, fins a un 2,5 %, i, en cas de ser superior, la companyia completarà este increment fins a un màxim del 6 %, percentatge vinculat als objectius del benefici de l'empresa; mesura conforme amb el model de creació de riquesa i repartiment de beneficis compartits que aplica des de fa anys la companyia.

A més, l'Empresa ja garantix un sou mínim d'entrada de 1.507 euros al mes/bruts (un 20 % més que el salari mínim interprofessional), al qual se sumen, entre altres, els complements propis de la Política Retributiva de la companyia que suposen increments d'un 11 % anual fins al tram 5, i que pot arribar a representar un 60 % més sobre el salari mínim interprofessional.

Mercadona continua sent pionera en el sector amb la introducció de polítiques de conciliació. En el nou conveni es fa extensible als treballadors dels ruscos (magatzems exclusius per a la venda en línia) i dels blocs logístics el descans de 8 caps de setmana a l'any. Esta iniciativa entrarà en vigor de manera progressiva en 2024 i finalitzarà en 2025, la qual cosa suposarà que esta mesura arribe a la majoria de la seua plantilla. Així mateix, la companyia es compromet a reduir la jornada laboral en 2025.

La directora de Relacions Laborals de Mercadona, Ruth García, destaca que ''este nou conveni és fruit de l'esforç de totes les parts implicades per a garantir la satisfacció de les més de 100.000 persones que formen Mercadona, que són la causa de l'èxit i del creixement de la companyia. Una empresa el model de gestió de la qual es basa a satisfer els treballadors i les treballadores, perquè ells són els que satisfan els més de 5,7 milions de llars (els nostres 'Caps' com internament els denominem en Mercadona), tots els dies''.

Lola Luna Fernández, responsable estatal del Sector de Comerç de FeSMC UGT, destaca la importància d'este conveni, ja que és el de més afectació del sector i valora de manera molt positiva els acords als quals s'ha arribat en esta negociació, acords que permetran que les persones que treballen en Mercadona continuen al capdavant del sector, no sols quant a retribucions econòmiques, sinó també quant a qualitat en distribució de jornada, i descansos qualificats, aspectes que faciliten la conciliació de la vida personal i laboral tan demandada en el sector del comerç. Agraïx a l'empresa i als representants sindicals el seu esforç i dedicació durant esta negociació, la qual cosa ha permés la firma d'este important acord.

Jose María Martínez, secretari general de la Federació de servicis de CCOO, indica: ''Entenem que este conveni demostra una vegada més, que, a través del diàleg social, es poden anar adaptant les noves realitats laborals amb la participació de totes les parts: empresa i RLPT (Representació Legal de les Persones Treballadores). Realitzant esta adaptació, millorant les condicions laborals i amb un increment en els salaris que garantixen el poder adquisitiu en la major empresa del sector. També cal destacar la continuïtat de l'Observatori que es va crear en l'anterior conveni, on s'estudiarà com es reduirà la jornada i l'anàlisi de la seua distribució''.

''Des del primer conveni col·lectiu de l'empresa Mercadona, SA, fins a l'actual, el Sindicat Independent, partícip de la negociació d'este, ha constatat una doble línia: manteniment del poder adquisitiu de tots els treballadors i creació continuada d'ocupació estable. Un autèntic compromís social! El conveni col·lectiu més destacat en el sector'', segons assenyala el secretari del Sindicat Independent, Fermín Palacios Cortes.

Mercadona i sindicats firmen el nou conveni col·lectiuRepresentants d'UGT, de CCOO, del Sindicat Independent i de Mercadona en el Centre de Coinnovació Jarrods a Paterna, València.