Entrega de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d'Aliments de Jaén

Mercadona entrega més de 6.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Jaén

12 de novembre de 2021
  • La companyia aferma la seua col·laboració amb el Banc d'Aliments de Jaén amb l'entrega de productes de primera necessitat com conserves de tonyina, oli, llet i farina.
  • Mercadona participarà amb tots els seus centres de la província de Jaén en la Gran Recollida 2021, que tindrà lloc del 19 al 27 de novembre. 

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, continua reforçant el seu procés de donacions, i ha entregat 6.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Jaén. En concret, ha donat productes com conserves de tonyina, oli, llet i farina.

Noelia Conrado, directora de Relacions Externes de Mercadona a Jaén, destaca que: "La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i menjadors socials de la província de Jaén, als quals ha donat, des de principi d'any, 186 tones de productes de primera necessitat, que equivalen a 3.107 carros de la compra".

D'altra banda, Francisco Luque, president del Banc d'Aliments de Jaén, agraïx "novament la col·laboració que rebem per part de Mercadona, la qual ens permet continuar distribuint productes de primera necessitat a les entitats benèfiques amb les quals col·laborem, i també als col·lectius més desfavorits i necessitats".

Luque també ha recordat que Mercadona participarà amb tots els seus centres a la província de Jaén en la Gran Recollida d'Aliments, que enguany se celebrarà del 19 al 27 de novembre, amb donacions econòmiques per part dels clients que així ho desitgen quan passen per la línia de caixa.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. En particular, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d'Aliments de Jaén Francisco Luque i Enrique Rumín, president i gerent del Banc d'Aliments de Jaén, amb Noelia Conrado, directora de Relacions Externes de Mercadona a Jaén, durant l'entrega de la donació.