Responsables de Creu Roja i de Mercadona en un moment de la donació feta

Mercadona entrega més de 5,3 milions de quilos d'aliments i articles d'higiene personal a entitats socials de Catalunya durant l'any 2021

23 de febrer de 2022
  • Col·labora diàriament amb 157 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, i participen els 251 supermercats que la cadena té a Catalunya.
  • La companyia dona 10.640 pots de cigrons cuits a Creu Roja.
  • Reforça el seu compromís solidari i incrementa un 77 % les donacions respecte a l'any 2020 per a continuar donant resposta a la situació derivada de la COVID-19.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha reforçat el seu compromís solidari amb Catalunya durant 2021 i ha incrementat les donacions, a conseqüència de la situació ocasionada per la COVID-19, fins als més de 5,3 milions de quilos d'aliments i articles d'higiene personal, la qual cosa representa un 77 % més respecte de 2020, any en què va multiplicar per dos els quilos donats i en va entregar més de 3 milions (concretament 3.036.000 quilos).

Les donacions s'han realitzat a 157 entitats socials i organitzacions benèfiques de tot el territori, com els quatre bancs d'aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les entitats col·laboradores, Creu Roja a Catalunya i el banc de productes no alimentaris La Nau, entre altres. Del total d'entitats, 103 corresponen a les comarques de Barcelona, 24 a Tarragona, 21 a Girona i 9 a les comarques de Lleida.

A més, cal afegir que Mercadona ha ampliat progressivament el nombre de supermercats que donen productes no aptes per a la venda, però que sí que ho són per al consum i, des de fa any i mig (setembre del 2020), participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, 251 en total.

De les 5.396 tones donades, 3.598 s'han repartit entre les entitats socials de les comarques de Barcelona, 957 entre les tarragonines, i 564 i 277 s'han destinat a les comarques de Girona i de Lleida, respectivament.

Pel que fa als productes, la cadena ha entregat tant aliments secs com frescos, com ara llet, llegums, pasta, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre altres, i també articles d'higiene personal, entre els quals destaquen xampús, gels i desodorants, així com parament infantil.

Bernat Morales, director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, ha agraït ''la labor que duen a terme les entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya'' i ha assenyalat que ''Mercadona respon així a la crida feta per les entitats i reforça les donacions amb l'objectiu d'ajudar a pal·liar, en la mesura que siga possible, les demandes dels col·lectius més necessitats en un any complicat com ha sigut 2021. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social".

En este sentit, la companyia també ha fet efectiva hui l'entrega de 6.041 quilos de cigrons cuits (que equivalen a 10.640 pots de 570 grams cada un) a Creu Roja a Catalunya.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit. Com a part d'este pla, Mercadona col·labora amb més de 350 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials i organitzacions benèfiques d'Espanya i Portugal als quals dona aliments diàriament. De fet, en 2021 la companyia ha donat a totes estes entitats un total de 20.600 tones d'aliments, de les quals més de 5.300 són a Catalunya. Estes quantitats han anat incrementant des que va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat a les entitats socials i organitzacions benèfiques amb les quals col·labora habitualment.

Així mateix, té implantades diverses estratègies per a evitar el desaprofitament alimentari i col·labora amb altres iniciatives com la Gran Recollida o les Operacions Quilo, que secunda amb els seus recursos humans i logístics.

Igualment, col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Responsables de Creu Roja i de Mercadona en un moment de la donació feta

  Responsables de Creu Roja i de Mercadona en un moment de la donació.