Moment de l'entrega de productes de Mercadona al Banc d'Aliments d'Almeria

Mercadona entrega més de 3.500 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments d'Almeria

03 de gener de 2023
  • La companyia aferma la seua col·laboració amb el Banc d'Aliments d'Almeria i dona sucs, cereals, oli i tonyina en conserva, entre les diferents iniciatives socials que du a terme.
  • En total i al tancament de novembre (última dada disponible) la companyia havia donat a la província més de 360 tones d'aliments, que equival a més de 6.000 carros de la compra.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, continua reforçant el seu procés de donacions, i ha entregat més de 3.500 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments d'Almeria. En concret, ha donat productes com ara sucs, cereals, oli i tonyina en conserva.

Luis Docavo, president del Banc d'Aliments d'Almeria, ha volgut destacar que "en nom dels beneficiaris últims d'estos aliments i de les entitats de repartiment volem agrair a Mercadona la seua col·laboració amb el nostre Banc d'Aliments, per fer possible l'ajuda a les persones que en estos moments estan en dificultats".

Conchi Parra, directora de Relacions Externes de la companyia a Almeria, destaca que: "des de Mercadona duem a terme diferents iniciatives socials entre les quals es troben les donacions per a poder arribar als col·lectius més desfavorits. A més de col·laborar amb el banc d'aliments, col·laborem amb donacions diàries amb 11 entitats socials de la província d'Almeria des de 14 botigues".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 450 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen. De fet, en 2021 la companyia va donar a totes estes entitats i organitzacions un total de 20.600 tones d'aliments, un 21 % més que en 2020.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual. Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

  Moment de l'entrega de productes de Mercadona al Banc d'Aliments d'AlmeriaMoment de l'entrega de productes de Mercadona al Banc d'Aliments d'Almeria.