Donació de productes de Mercadona al Banc d'Aliments de La Rioja

Mercadona entrega dos tones de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de La Rioja

06 de juliol de 2020
  • Ha reforçat les donacions durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.
  • Amb esta nova entrega feta hui, eleva a 143.000 quilos la xifra d'aliments i articles d'higiene personal donats a les entitats socials de La Rioja durant el primer semestre de l'any.
  • Des de final de juny la companyia també ha començat a col·laborar amb Càritas al municipi d'Arnedo.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiva hui l'entrega de 2.027 quilos de productes de primera necessitat com ara conserves de peix (tonyina), productes per al desdejuni (xocolate i croissants) i articles d'higiene personal (paper higiènic) al Banc d'Aliments de La Rioja. Esta donació se suma a la que es va fer a esta entitat al final del mes d'abril d'un total de 24.330 quilos.

D'esta manera, Mercadona ha entregat durant els primers 6 mesos de l'any un total de 143.000 quilos (que equival a 2.383 carros de la compra) de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de La Rioja i als menjadors socials Cocina Económica de Logronyo i la residència La Concepción de Calahorra, amb els quals col·labora habitualment.

Les donacions, reforçades durant els mesos d'abril, maig i juny fruit de la situació excepcional ocasionada per la pandèmia, han sigut majoritàriament d'aliments (llegums, arròs, pasta, llet i conserves de peix, així com productes frescos i plats preparats). Dels 143.000 quilos donats de gener a juny, 26.357 s'han distribuït al Banc d'Aliments i els 116.600 restants als dos menjadors socials. A això cal afegir que, des de final de juny, Mercadona ha començat a donar productes a Càritas a la localitat d'Arnedo.

El president del Banc d'Aliments de La Rioja, José Manuel Pascual Salcedo, ha afirmat que "amb Mercadona mantenim una línia directa, i la veritat és que estan donant resposta a les necessitats dels receptors finals d'estos aliments, que són els més necessitats en temps de pandèmia sanitària i econòmica. És una satisfacció per als voluntaris i beneficiaris apreciar que les grans empreses d'este país tenen la seua Responsabilitat Social Corporativa no solament en l'ideari dels seus objectius, sinó en la pràctica del dia a dia".

Per la seua banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja, Imanol Flandes, ha agraït "l'enorme labor que desenvolupen les entitats socials i organitzacions benèfiques com el Banc d'Aliments" i ha assenyalat que "l'entrega de 143.000 quilos d'aliments i articles d'higiene personal en el que portem d'any és la nostra xicoteta contribució per a ajudar, en la mesura que siga possible, les persones que més ho necessiten".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb el Banc d'Aliments de La Rioja, la cadena de supermercats també dona productes a dos menjadors socials: Cocina Económica de Logronyo i la residència La Concepción de Calahorra, gestionada per les Hermanitas de los Ancianos Desamparados. La donació es du a terme diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cada un dels menjadors socials i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars diaris.

A això cal afegir que des de finals de juny la companyia també ha començat a col·laborar amb Càritas al municipi d'Arnedo, entitat a la qual també dona aliments.

Donació de productes de Mercadona al Banc d'Aliments de La RiojaDonació de productes de Mercadona al Banc d'Aliments de La Rioja.

Logo EActiVat