Nou carro de Mercadona en la zona de congelats d'un supermercat

Mercadona entrega al Banc d'Aliments de La Rioja 5.000 quilos de productes de primera necessitat

29 de juny de 2018
  • La cadena de supermercats ha donat 76,8 tones de productes de primera necessitat a La Rioja durant l'any 2017.

Mercadona ha donat al Banc d'Aliments de La Rioja 5.000 quilos de productes de primera necessitat (llet, oli i llegums cuits). D'esta manera es renova el conveni de col·laboració entre les dos entitats per mitjà del qual Mercadona, en els últims cinc anys, ha donat al Banc d'Aliments de La Rioja 21.000 quilos de productes de primera necessitat. Este conveni també ha permés la participació dels supermercats de Mercadona en les campanyes denominades “Gran recollida” i “Operació quilo”, en què la resposta solidària dels seus clients ha permés sumar més quilos de productes als donats per Mercadona.

En l'entrega han estat presents José Manuel Pascual-Salcedo, president del Banc d'Aliments de La Rioja, i Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja. Flandes ha subratllat que “accions com esta són estratègiques per a impulsar el creixement compartit que promovem des de Mercadona”. Pascual-Salcedo, per la seua banda, ha agraït “que Mercadona mantinga el compromís amb la solidaritat de La Rioja per mitjà d'un conveni que any a any continuem firmant, la qual cosa és el millor exemple per a continuar ajudant els quasi 11.000 habitants de La Rioja que es troben en situació de necessitat, molts dels quals es troben ja en una pobresa crònica contra la qual hem de lluitar des de fronts molt diferents”.

Com a part de la seua responsabilitat social empresarial, Mercadona no solament "col·labora" amb el Banc d'Aliments de la Rioja, sinó que també col·labora diàriament amb el menjador social Cuina Econòmica, de Logronyo, donant productes de primera necessitat. Estes col·laboracions van aconseguir, l'any passat, 76,8 tones d'aliments donats a La Rioja.

Sobre Mercadona a La Rioja

Mercadona te 9 botigues a La Rioja (5 a Logronyo i 1 a Alfaro, Arnedo, Calahorra i Haro) i una plantilla de 517 persones, totes amb treball estable i de qualitat. A més, la companyia manté relació comercial amb 805 pimes i en 2017 ha fet compres a proveïdors de La Rioja per valor de 357 milions d'euros, un 9,5 % més que l'any anterior. L'aposta de Mercadona per la fruita i verdura de proximitat ha fet que compre, a La Rioja, 3,8 milions de quilos de bolets i xampinyons i 2,3 milions de quilos de pera conferència, i també 346.000 quilos de coliflor de Calahorra.

Sobre el Banc d'Aliments de La Rioja

El Banc d'Aliments de La Rioja és una fundació benèfica de caràcter social, aconfessional i sense ànim de lucre, que està integrada en la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i la Federació Europea de Bancs d'Aliments (FEBA). Formada per un grup de voluntaris de La Rioja, s'encarrega de recollir aliments procedents d'excedents d'empreses d'alimentació i donacions de particulars i repartir-los entre la gent necessitada de La Rioja. L'any 2017 van distribuir, a través de 103 entitats col·laboradores, un total d'1.198.540 quilos d'aliments a 10.784 beneficiaris.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, i també en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a, aconseguir-ho, Mercadona té un sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca, conjuntament amb els interproveïdors, la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, així com la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és, des de l'any 2009, membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en el qual tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció.