Transport productEs Mercadona

Mercadona entrega a la Federació Gallega de Bancs d'Aliments més de 3.200 quilos de productes de primera necessitat

13 de novembre de 2019
  • Mercadona reforça així el conveni que manté amb l'entitat des de 2012.
  • Mercadona va donar més de 710 tones d'aliments el 2018 a diverses entitats benèfiques i menjadors socials de Galícia.

Este dimecres Mercadona ha donat a la Federació Gallega de Bancs d'Aliments més de 3.200 quilos de productes de primera necessitat. Es reforça així el conveni de col·laboració que les dos entitats mantenen des de 2012 i a través del qual Mercadona ha donat a l'entitat productes de primera necessitat durant els últims 6 anys.

Mercadona ha usat la seua xarxa logística per a acostar la donació al magatzem que el Banc d'Aliments de la capital de Galícia té al polígon del Tambre. En l'entrega han estat presents José Pita, representant la Federació, i Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia. Pita ha agraït a Mercadona "el seu continu suport i solidaritat amb la labor de les entitats que treballem per a ajudar els més desfavorits". Rivas, al seu torn, ha reconegut "la gran labor que du a terme el banc d'aliments, que contribuïx a millorar la situació de les persones amb menys recursos”.

Mariña Rivas, gerent de RE de Mercadona a Galícia, al costat de responsables i voluntaris de la Federació Gallega de Bancs d'Aliments

Acció social de Mercadona a Galícia

Amb esta col·laboració, la cadena de supermercats consolida el seu programa d'ajuda amb diverses entitats socials gallegues, i reforça així el seu compromís amb l'entorn social on desenvolupa la seua activitat, ja que a més de les donacions que fa a la Federació Gallega de Bancs d'Aliments, Mercadona dona aliments de primera necessitat a altres entitats benèfiques de la comunitat, com ara Càritas, i col·labora diàriament amb 12 menjadors socials ubicats en diferents ciutats de Galícia. A través de totes estes accions solidàries, Mercadona va donar l’any 2018 més de 710 tones d'aliments a diverses entitats benèfiques i menjadors socials de la comunitat.

Responsabilitat Social de Mercadona

Mitjançant el seu pla d'acció social, Mercadona té el compromís de retornar a la societat part del que rep d'esta, per això col·labora amb diverses institucions i entitats socials que ajuden moltes persones a Espanya, i els dona suport. En 2018, a través de diferents iniciatives, la companyia va donar 8.300 tones de productes a bancs d'aliments, menjadors socials i altres entitats benèfiques, la qual cosa equival a 140.000 carros de la compra.

La Federació Gallega de Bancs d'Aliments

FEGABAN és una organització independent sense ànim de lucre basada en el voluntariat i l'objectiu principal de la qual és la consecució i aprofitament dels aliments excedentaris amb intenció de fer-los arribar als centres assistencials, i a través d'estos a les famílies i a les persones necessitades. La seua xarxa d'ajuda atén més de 100.000 persones a través de més de 670 associacions. Es va fundar el mes de juliol de 2007 amb l'objectiu de coordinar el treball dels diferents bancs d'aliments de la comunitat gallega per a aconseguir atendre la major quantitat de persones necessitades. Però la seua contribució va més enllà de reduir la fam, ja que, a més, du a terme tasques d'educació i conscienciació sobre la problemàtica alimentària i les seues alternatives de solució, promou el voluntariat i ajuda a ampliar la consciència solidària.