Donació d'aliments de Mercadona

Mercadona entrega 6.500 quilos de productes al Banc d'A-liments d'Almeria

26 de novembre de 2018
  • Mercadona reforça així el conveni que manté amb l'entitat des de 2013.
  • La cadena de supermercats participarà un any més a través dels seus centres en la Gran Recollida a finals de novembre.

La companyia de supermercats Mercadona, en el marc del conveni de col·laboració subscrit amb el Banc d'Aliments d'Almeria, ha entregat 6.500 quilos de productes de primera necessitat per a distribuir-los entre les persones més necessitades a través de les diferents entitats benèfiques que col·laboren amb el Banc d'Aliments.

Mercadona col·labora, a més, en l'organització de les Operacions Quilo que el Banc d'Aliments du a terme als seus supermercats al llarg de l'any i en la Gran Recollida que tindrà lloc els pròxims 30 de novembre i 1 de desembre.

El president del Banc d'Aliments d'Almeria, Juan Azorín, ha mostrat el seu agraïment a Mercadona: "El Banc d'Aliments d'Almeria agraïx als vostres supermercats la constant ajuda rebuda tant en la Gran Recollida com en totes les fases en què vos necessitem. Vull agrair-vos l'actual donatiu que ja hem començat a distribuir entre els més necessitats. Afectuosament, tot el Banc d'Aliments".

D'altra banda, cal destacar que la companyia continua desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials a la província d'Almeria, on ja col·labora amb sis menjadors socials, amb entregues diàries de productes de primera necessitat, i que es troben repartits per tota la província com són: La Milagrosa, Institució Benèfica Sagrado Corazón de Jesús de Casa Nazaret i l'Hogar de los Ancianos Desamparados de Santa Teresa Jornet a Almeria ciutat, Nuevo Rumbo a Níjar, Noesso a Vícar i la llar Ntra. Sra. del Río Hermanitas de los Ancianos Desemparados a Huércal-Overa.

Les donacions es fan diàriament per mitjà dels recursos logístics i humans de Mercadona, que porten a cada un dels menjadors socials els productes i els entreguen en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els menjadors socials preparen els menjars.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir al seu desenvolupament i progrés de manera sostenible. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats per mitjà de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca, conjuntament amb els interproveïdors, la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments, així com la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en el qual tots els participants s'auditen periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció