Responsabilitat Social Mercadona

SEO/BirdLife i Mercadona, amb les #avesdebarrio de Chamberí a Madrid

28 de novembre de 2018
  • Mercadona i SEO/BirdLife instal·len sobre la coberta enjardinada de la glorieta Quevedo de Madrid caixes niu, menjadores per a ocells, abeuradors i dos hotels per a insectes.
  • El taller formatiu està dirigit a la Fundació Capacis, dedicada a la inserció social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual.

Amb la finalitat d'atraure una major biodiversitat a la coberta enjardinada que Mercadona té situada sobre el seu centre de la glorieta Quevedo de Madrid, SEO/BirdLife farà un taller formatiu a la Fundació Capacis, encarregada del seu manteniment. S'instal·laran caixes niu, menjadores per a ocells, abeuradors i dos hotels per a insectes, i es donaran una pautes per a mantindre’ls.

El taller formatiu està dirigit a la Fundació Capacis, dedicada a la inserció social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. Consistirà en una xarrada informativa breu sobre la biodiversitat urbana, la seua importància i la seua conservació, i es prendran com a exemple els materials que cal instal·lar a la terrassa i les tasques de manteniment necessàries per a assegurar-ne l'efectivitat.

Des de Mercadona destaquen la importància de la col·laboració amb la Fundació Capacis i SEO/BirdLife, dins de les diverses accions de Responsabilitat Social en les quals està immersa la companyia. María Sapiña, gerent del Departament de Medi Ambient de Mercadona, assenyala que "amb esta aliança col·laborem amb el Programa de Biodiversitat Urbana de SEO/BirdLife per un entorn urbà més sostenible, i fem compatible la nostra activitat amb l'adaptació d'algunes espècies d'ocells a viure als jardins urbans que hem instal·lat en algunes de les nostres botigues de Madrid". També contribuïx als Objectius de Desenvolupament Sostenible número 15 "Vida d'ecosistemes terrestres" i 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”, promogut per l'ONU.

Coberta ajardinada del supermercat Mercadona de Glorieta de Quevedo, MadridCoberta ajardinada del supermercat Mercadona de Glorieta de Quevedo, Madrid.

Accions com esta són especialment interessants a les ciutats actuals. "En un món cada vegada més urbanitzat, les ciutats juguen un paper important com a refugi per a la biodiversitat, fins i tot per a espècies amenaçades. En primer lloc, perquè moltes espècies que s'adapten a viure a les ciutats hi prosperen, ja que aprofiten avantatges com l'abundància d'aliment, l'absència de depredadors o les temperatures més suaus per l'efecte «illa de calor»", assegura Beatriz Sánchez, coordinadora del Programa de  Biodiversitat Urbana de SEO/BirdLife.

A més, les zones naturals urbanes aporten nombrosos servicis ecosistèmics, com la depuració de l'aire o de l'aigua, la fixació de CO2 o l'amortiment dels efectes del canvi climàtic, que fan les ciutats més habitables i saludables. A més dels beneficis per a salut i el benestar dels ciutadans, àmpliament demostrats per nombrosos estudis.