Blas Sánchez, tècnic coordinador del Banc d'Aliments de Cadis, amb Rafa Piñero, director de Relacions Externes de Mercadona a Cadis durant l'entrega d'aliments

Mercadona entrega 5.260 quilos de productes al Banc d'Aliments de Cadis

19 de juny de 2020
  • La companyia aferma la col·laboració amb l'entitat entregant-li productes de primera necessitat, com oli d'oliva, lactis i sopes.
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats ocasionades per esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • La companyia ha donat, fins hui, a les diferents entitats i organitzacions socials de Cadis més de 358 tones de productes i aliments.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, ha fet una nova donació de 5.260 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Cadis en l'última setmana, com ara oli d'oliva, lactis i sopes. Des de principi d'any, Mercadona ha entregat més de 73 tones d'aliments a esta entitat.

En el seu compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, la companyia ha reforçat el seu procés de donacions amb les entitats socials de la província de Cadis amb les quals col·labora i ha implementat noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions. En este sentit, ha entregat des de principi d'any més de 358.000 quilos d'aliments a la província, dels quals 284.000 han anat destinats als menjadors socials amb els quals Mercadona col·labora a la província gaditana.

Rafa Piñero, director de Relacions Externes de Mercadona a Cadis, ha destacat que "la situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint. Esperem que les donacions que duem a terme ajuden a complir este objectiu”.

D'altra banda, Salud González, presidenta del Banc d'Aliments de Cadis, ha agraït novament la col·laboració que Mercadona "ha prestat sempre a esta entitat". "La generositat de la companyia ha sigut molt important per a fer front a la crisi que actualment vivim a conseqüència de la COVID-19", comenta. González ha destacat, a més, "l'agilitat i diligència amb la qual Mercadona en nombroses ocasions ha respost i respon adaptant-se a la demanda creixent de famílies necessitades que el Banc d'Aliments de Cadis està atenent en els últims mesos tant en cases d'acollida com menjadors socials". 

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb 267 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 6.532 tones d'aliments, 6.264 a Espanya i 268 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Blas Sánchez, tècnic coordinador del Banc d'Aliments de Cadis, amb Rafa Piñero, director de Relacions Externes de Mercadona a Cadis durant l'entrega d'alimentsBlas Sánchez, tècnic coordinador del Banc d'Aliments de Cadis, amb Rafa Piñero, director de Relacions Externes de Mercadona a Cadis durant l'entrega d'aliments.

Logo EActiVat