Bossa de ràfia de Mercadona en línia de caixes

Mercadona entrega 3.900 quilos de productes al Banc d'Aliments de Huelva

19 de juny de 2018
  • La companyia col·labora amb cinc menjadors socials de la província, amb entregues diàries.

La companyia de supermercats Mercadona, en el marc del conveni de col·laboració subscrit amb el Banc d'Aliments de Huelva, ha entregat més de 3.900 quilos de productes de primera necessitat per a distribuir-los entre les persones més necessitades a través de les diverses entitats benèfiques que col·laboren amb el Banc d'Aliments.

Mercadona col·labora, a més, en l'organització de les operacions quilo que el Banc d'Aliments porta a terme als seus supermercats al llarg de l'any. La pròxima operació tindrà lloc el 13 i 14 de juliol a la botiga de Punta Umbría.

El president del Banc d'Aliments de Huelva, Juan Manuel Díaz, ha mostrat el seu agraïment a Mercadona: "Un any més, ha materialitzat una important donació, que servirà per a pal·liar les necessitats alimentàries de moltes persones necessitades a la província de Huelva, amb independència de la seua col·laboració logística en les operacions quilo que es fan a les seues botigues durant l'any".

D'altra banda, cal destacar que la companyia continua desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials a Huelva, on col·labora amb cinc menjadors socials, amb entregues diàries de productes: Virgen de la Cinta a Huelva capital, Virgen de la Consolación a Cartaya, Virgen de las Angustias a Ayamonte, Asociación Manos Solidarias a Isla Cristina i Menjador Social de Lepe.

Les donacions es fan diàriament per mitjà dels recursos logístics i humans de Mercadona, que porten a cada un dels menjadors socials els productes, i els entreguen en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen el menjar.

Mercadona a la província de Huelva

Mercadona té 20 supermercats a la província de Huelva i una plantilla de 950 persones amb treball estable i de qualitat, després de la creació de 102 treballs fixos l'any 2017. La inversió de la companyia en la seua xarxa de botigues a Huelva va aconseguir els 14 milions d'euros l'any passat i les compres a proveïdors van ascendir a 250 milions d'euros.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia de RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir al seu desenvolupament i progrés d'una manera sostenible. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de responsabilitat social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de distribució urbana sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats per mitjà de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de responsabilitat social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per això, Mercadona disposa d'un sistema de gestió mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Una part d'este sistema es basa en els principis de l'economia circular i busca, juntament amb els interproveïdors, la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, així com en la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals en què s'utilitza la tècnica del trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des del 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de Drets humans, Normes laborals, Medi ambient i Lluita contra la corrupció.