Carro cistella de Mercadona ple de productes diferents

Mercadona donarà diàriament productes al menjador social CES Punto Omega de Móstoles (Madrid)

13 de juny de 2018
  • L'empresa de supermercats s'ha compromés a donar diàriament productes en perfecte estat des d'un dels centres que té a Móstoles.
  • La companyia també ha donat 520 tones d'aliments de primera necessitat al llarg de 2017 a diversos menjadors i entitats socials de la Comunitat de Madrid.

Mercadona ha iniciat la seua col·laboració amb el menjador social CES Punto Omega de Móstoles a través de l'entrega diària de productes aptes per al consum, però no per a la venda, des d'un dels centres de la localitat. La donació es fa a primera hora del matí, gràcies als recursos logístics que també aporta Mercadona.

El gerent de Relacions Externes de Mercadona, Iván Díaz, assegura que l'empresa "se sent molt satisfeta amb la col·laboració amb este menjador social i molt orgullosa de poder aportar aliments als qui més els necessiten".

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Benestar Social i Habitatge, Gabriel Ortega, destaca la importància d'iniciatives solidàries com esta, que coresponsabilitzen la societat en la recerca de solucions per a les persones més excloses de la nostra societat. A més, es dóna suport a processos d'inclusió que, tot i que tenen l'eix fonamental en els serveis socials, necessàriament han de comptar amb el treball i l'aportació d'altres agents socials, com és el cas del Tercer Sector (representat en este cas en l'Asociación Punto Omega) i dels agents econòmics (com és el cas de Mercadona).

Representants de l'Asociación Punto Omega declaren que se certifica una vegada més el principi bàsic que "el tot és major que la suma de les parts". La col·laboració entre l'Ajuntament de Móstoles, Mercadona i l'Asociación Punto Omega genera sinergies que beneficien les persones que acudixen al centre gestionat per l'Asociación Punto Omega, i es milloren així els processos d'inclusió social.

Entre les accions de compromís social, Mercadona col·labora des de fa anys amb diverses institucions i organitzacions benèfiques de tot Espanya, com ara bancs d'aliments, Cáritas Diocesana, Creu Roja i més de 140 menjadors socials. El 2017 Mercadona va donar 9.600 tones a estes institucions.