Responsables de la Creu Roja i Mercadona a Catalunya en un moment de la donació

Mercadona entrega 28.200 unitats de llentilla cuita a Creu Roja a Catalunya

03 de juliol de 2020
  • Mercadona ha reforçat el seu compromís solidari amb Catalunya, i ha incrementat les donacions a conseqüència de la situació derivada de la crisi sanitària fins als 950.000 quilos des de l'1 de gener i fins hui, fet que representa més d'un 30 % respecte al mateix període de 2019.
  • Durant la pandèmia, Creu Roja ha distribuït més d'1,5 milions de quilos d'aliments i ha fet 144.000 entregues de productes de primera necessitat a 223.000 persones a Catalunya.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiva hui l'entrega de 28.200 unitats de llentilla cuita (que equival a 16.000 quilos) a Creu Roja a Catalunya.

La nova donació realitzada hui a Creu Roja forma part de les que la companyia du a terme a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya a conseqüència de la situació derivada de la COVID-19. En total, des de l'1 de gener i fins hui, ha entregat 950.000 quilos d'aliments, tant secs com frescos, i articles d'higiene personal a la Creu Roja, als bancs d'aliments de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, al banc de productes no alimentaris La Nau i a 35 menjadors socials, entre altres. Dels 950.000 quilos donats des del principi d'any, 670.000 corresponen als mesos d'abril, maig i juny, període en el qual ha incrementat les donacions per a ajudar a pal·liar, en la mesura que siga possible, les demandes dels col·lectius més necessitats.

El 14 de maig, Mercadona ja va fer efectiva una primera entrega de 15.500 quilos de llentilla cuita a Creu Roja. En este sentit, el president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha volgut posar de manifest que "amb esta segona donació de llegums de Mercadona a Creu Roja, reforçarem la distribució d'un producte que aporta proteïna vegetal, que és saludable, equilibrada i idònia de cara a l'estiu per a les persones i les famílies que, per causes sobrevingudes, s'han quedat sense ingressos a causa del coronavirus."

Per la seua part, el director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha agraït "el treball que duen a terme les entitats socials com Creu Roja" i ha posat de manifest que "amb esta nova donació realitzada hui s'hauran entregat 950.000 quilos d'aliments i articles d'higiene personal a diverses entitats i organitzacions benèfiques de Catalunya en poc més de sis mesos, la qual cosa representa més d'un 30 % més respecte al mateix període de l'any 2019".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb Creu Roja, els 4 bancs d'aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya. La donació es du a terme diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que entrega els productes en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars diaris.

De fet, durant 2019, la companyia va donar a estes entitats i organitzacions socials de Catalunya més de 1.478 tones d'aliments, equivalents a quasi 25.000 carros de la compra. Este compromís solidari també s'ha reforçat des del principi d'any a conseqüència de la situació derivada de la crisi sanitària, a la qual la companyia ha respost amb un increment de les donacions de més d'un 30% respecte al mateix període de l'any anterior, fins a arribar a les 950 tones donades de productes de primera necessitat, tant aliments com articles d'higiene personal, des de l'1 de gener i fins hui.

La resposta integral i coordinada de Creu Roja

Des de l'inici de la crisi, a mitjan mes de març, i fins a finals de juny, un equip de 6.382 persones voluntàries i tècniques de Creu Roja ha distribuït més d'1,5 milions de quilos d'aliments i ha fet 144.395 entregues de productes de primera necessitat, com ara medicaments, kits higiènics o roba, a les 222.042 persones en risc d'exclusió social ateses en més de 150 municipis catalans.

Cal destacar molt especialment les més de 4.500 noves sol·licituds d'incorporació com a voluntariat, especialment de jóvens estudiants, aturats o afectats per ERTO en este període de la pandèmia, 3.200 de les quals ja s'han fet efectives.

En este moment econòmic i social excepcional, Creu Roja està reforçant les aliances publicoprivades per a donar resposta al notable increment de la demanda de productes de primera necessitat respecte a la situació anterior a la pandèmia.

De fet, en esta crisi provocada per la COVID-19, s'han aconseguit més de 245 col·laboracions empresarials -3.800 en tot l'estat-, ja siguen donacions de productes (148 empreses), aportacions econòmiques (62) o col·laboracions d'altres tipologies (35), com la cessió d'espais, de vehicles o de maquinària industrial.

Responsables de la Creu Roja i Mercadona a Catalunya en un moment de la donacióResponsables de la Creu Roja i Mercadona a Catalunya en un moment de la donació.

Donació de Mercadona a la Creu Roja a CatalunyaDonació de Mercadona a la Creu Roja a Catalunya.

Logo EActiVat