Responsables de Creu Roja i Mercadona a Catalunya durant la donació

Mercadona entrega 27.300 unitats de llentilla cuita a Creu Roja a Catalunya

14 de maig de 2020
  • En total, durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19, la companyia ha entregat al voltant de 365.000 quilos de productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya
  • Des de l'inici de la crisi, Creu Roja ha distribuït 620.910 quilos d'aliments i ha fet 60.014 entregues de productes de primera necessitat a més de 154.000 persones a Catalunya.
  • Reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiva hui l'entrega de 27.300 unitats de llentilla cuita (que equival a 26 palets, és a dir, 15.500 quilos) a Creu Roja a Catalunya.

La nova donació realitzada hui forma part de les que la companyia du a terme des del 27 de març passat, per l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19. En total, i fins hui, ha entregat al voltant de 365.000 quilos d'aliments, tant secs com frescos, a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya. Mercadona respon així a la crida del Pla Creu Roja RESPON davant les necessitats derivades de la COVID-19 i reforça les donacions per a ajudar a pal·liar les demandes de les persones més necessitades en la mesura que siga possible.

En este sentit, el president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha manifestat que "gràcies a esta aportació de producte per part de Mercadona, podrem reforçar la distribució d'aliments a causa de l'increment d'un 30 % de les famílies de Catalunya que es troben en risc d'exclusió social a causa de la pandèmia, bé perquè han perdut el treball o perquè han patit un ERTO i, en este moment, no tenen ingressos fixos".

Per la seua part, el director de Relacions Externes de Mercadona a Girona i Barcelona Nord, Santi Mont, ha agraït "el treball que duen a terme les entitats socials, com Creu Roja" i ha posat de manifest que "amb esta nova donació feta hui s'hauran entregat al voltant de 365.000 quilos d'aliments a diverses entitats i organitzacions benèfiques de Catalunya en poc més de sis setmanes per a ajudar a pal·liar, tant com siga possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb Creu Roja, els 4 bancs d'aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya. La donació es du a terme diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cada un dels menjadors socials i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els àpats diaris.

De fet, durant 2019, la companyia va donar a estes entitats i organitzacions socials de Catalunya més de 1.478 tones d'aliments.

Pla Creu Roja RESPON: una resposta integral i coordinada a Catalunya

Des de l'inici de la crisi, a mitjan mes de març, un equip de 6.382 persones voluntàries i tècniques de Creu Roja ha distribuït 620.910 quilos d'aliments i ha fet 60.014 entregues de productes de primera necessitat, com ara medicaments, kits higiènics o roba, a les 154.042 persones en risc d'exclusió social ateses en més de 150 municipis catalans.

Cal destacar molt especialment les més de 4.000 noves sol·licituds d'incorporació com a voluntariat, especialment de jóvens estudiants, desocupats o afectats per ERTO en este període de la pandèmia, 3.200 de les quals ja s'han fet efectives.

Davant esta situació excepcional, en el marc del Pla Creu Roja RESPON, Creu Roja està reforçant les aliances publicoprivades en estos moments i en previsió d'un notable increment de la demanda de distribució d'aliments per a les pròximes setmanes respecte a la situació prèvia a l'actual.

De fet, en esta crisi provocada per la pandèmia, s'han aconseguit més de 189 col·laboracions empresarials –2.500 en tot l'estat–, siguen donacions de productes (108 empreses), aportacions econòmiques (50) o col·laboracions d'altres tipologies (31), com la cessió d'espais, de vehicles o de maquinària industrial.

Responsables de Creu Roja i Mercadona a Catalunya durant la donacióResponsables de Creu Roja i Mercadona a Catalunya durant la donació.

Responsables de Creu Roja i Mercadona a Catalunya durant la donacióResponsables de Creu Roja i Mercadona a Catalunya durant la donació.

 

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà