Entrega de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d'Aliments de Lleó

Mercadona entrega més de 93 tones de productes al Banc d'Aliments de Lleó en 2020

13 de maig de 2020
  • La companyia col·labora de nou amb el Banc d'Aliments de Lleó i ha entregat, en esta ocasió, 6.500 kg de productes de primera necessitat.
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats ocasionades per esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • La companyia ha donat, fins hui, a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella i Lleó, més de 525 tones de productes i aliments.
  • L'any 2019, la companyia va donar un total de 1.061 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a Castella i Lleó.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, ha entregat ja més de 93 tones de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Lleó des de principi d'any. Mercadona aferma així la seua relació amb esta organització, amb la qual col·labora des de fa anys donant productes i participant en operacions quilo.

Esta acció se suma a altres mesures posades en marxa per Mercadona amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits com la reactivació de les donacions de productes de primera necessitat als menjadors socials amb els quals col·laborava a Lleó com l'Asociación Leonesa de la Caridad, Centre Social Pio XII, Residència Llar San José, Centre Social San Genadio o les Hermanitas de los Ancianos Desamparados

Juani Pérez, secretària provincial del Banc d'Aliments de Lleó, ha volgut destacar: ''L'ajuda prestada per Mercadona és fonamental. Es tracta de donacions de productes menys habituals en el Banc d'Aliments i que enriquixen els lots que s'entreguen a famílies en risc, famílies amb xiquets i persones vulnerables. Sense esta ajuda, el valor econòmic i nutricional dels lots seria molt menor. El nostre agraïment enorme en nom de tots els usuaris que reben les donacions que arriben de Mercadona''.

Mercadona, en el seu ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i menjadors socials de Castella i Lleó, als quals va donar 1.061 tones d'aliments en 2019. Des de principi d'any, la companyia ja ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella i Lleó més de 525 tones de productes i aliments.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 4.509 tones d'aliments, 4.304 a Espanya i 205 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos.  A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d'Aliments de LleóEntrega de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d'Aliments de Lleó.

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà