Responsables de Creu Roja i Mercadona a Catalunya durant la donació

Mercadona entrega 27.300 unitats de llentilla cuita a Creu Roja a Catalunya

10 de març de 2021
  • Col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, i participen els 250 supermercats que la cadena té a Catalunya.
  • Des de principi d'any, la companyia ha entregat 996.000 quilos de productes de primera necessitat a entitats socials catalanes, que se sumen a les més de 3.000 tones donades durant 2020.
  • Reforça el seu compromís solidari i continua incrementant les donacions a conseqüència de la situació derivada de la COVID-19.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiva hui l'entrega de 27.300 unitats de llentilla cuita (que equival a 15.500 quilos) a Creu Roja a Catalunya.

La nova donació realitzada hui a Creu Roja forma part de les que la companyia du a terme a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia. En total, des de l'1 de gener fins hui, ha entregat 996.000 quilos d'aliments, tant secs com frescos, i articles d'higiene personal, que se sumen a les més de 3.000 tones donades durant 2020, any en què va doblar les donacions.

Mercadona col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de tot el territori, com els quatre bancs d'aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les entitats col·laboradores, Creu Roja a Catalunya i el banc de productes no alimentaris La Nau, entre altres. Del total d'entitats, 98 corresponen a les comarques de Barcelona, 27 a Tarragona, 22 a Girona i 9 a les comarques de Lleida. A més, cal afegir que ha anat ampliant progressivament el nombre de supermercats que donen productes no aptes per a la venda, però que sí que ho són per al consum i, des del mes de setembre passat, participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, 250 en total.

El 4 de gener, Mercadona ja va fer efectiva una primera entrega de 21.600 litres de llet sencera Hacendado a Creu Roja. En este sentit, el president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha mostrat l'agraïment pel "suport continuat que Mercadona està donant a l'organització humanitària a l'hora de fer front als efectes socials de la pandèmia generada per la COVID-19" i ha posat en relleu que "el suport humanitari que Creu Roja ha prestat a més de 400.000 persones durant l'any passat i fins hui no hauria sigut possible sense establir aliances amb empreses com Mercadona".

Per la seua part, el director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha agraït "la labor que duen a terme les entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya" i ha assenyalat que "des de principi d'any, ja hem donat 996.000 quilos d'aliments, la qual cosa equival a quasi un 33 % del total de les donacions fetes durant 2020. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social per a ajudar a pal·liar, en la mesura que siga possible, les demandes de les persones més necessitades".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. En el marc d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen. De fet, en 2020 la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 17.000 tones d'aliments, de les quals més de 3.000 són a Catalunya. Estes quantitats s'han anat incrementat des que la companyia va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat a les entitats socials i organitzacions benèfiques amb les quals col·labora habitualment.

Respecte a Catalunya, treballa amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, a les quals dona aliments diàriament, i participen els 250 supermercats que la cadena té en el territori.

Una resposta integral i coordinada a Catalunya

Des de març de l'any passat, el Pla Creu Roja RESPON contra el coronavirus ha donat suport humanitari a 415.976 persones en situació de vulnerabilitat a Catalunya i 1.039.940 han sigut beneficiàries indirectes d'esta ajuda. En total, s'han distribuït 3.646 tones d'aliments, 110.064 kits d'ajuda bàsica i 34.923 targetes de prepagament entre la població més vulnerable a través de 74 centres de tot el territori.

Durant la pandèmia, s'han incorporat a l'organització més de 8.200 nous voluntaris i voluntàries, la majoria jóvens, bona part dels quals han estat en primera línia per a atendre directament les persones més vulnerables.

Al llarg d'esta crisi, s'han aconseguit més de 400 col·laboracions empresarials, ja siguen donacions de productes, aportacions econòmiques o col·laboracions d'altres tipologies, com la cessió d'espais, de vehicles o de maquinària industrial.

Mercadona entrega 27.300 unitats de llentilla cuita a Creu Roja a CatalunyaResponsables de Creu Roja i Mercadona a Catalunya durant l'entrega.

Logo EActiVat