Carros cistella de Mercadona

Mercadona entrega 2.500 quilos de productes al Banc d'Aliments de Guipúscoa

13 de agost de 2018
  • Mercadona ha donat més de 486.000 quilos de productes de primera necessitat l'any 2017 al País Basc.
  • La col·laboració de Mercadona en el programa "Últim minut" ha sigut reconeguda pel Banc d'Aliments de Guipúscoa i l'àrea de Medi Ambient de la Diputació Foral de Guipúscoa.

Mercadona ha donat al Banc d'Aliments de Guipúscoa 2.500 quilos de productes de primera necessitat, concretament, llet i oli. Esta acció ha suposat la renovació del conveni de col·laboració que Mercadona manté amb el Banc d'Aliments de Guipúscoa, des que es va implantar al territori. El conveni inclou, a més, altres ajudes, com la donació diària de productes de primera necessitat i la participació en les diferents campanyes de recollida d'aliments que organitza el Banc d'Aliments de Guipúscoa. Concretament, la col·laboració de Mercadona en el programa "Últim minut" ha sigut reconeguda pel Banc d'Aliments de Guipúscoa i l'àrea de Medi Ambient de la Diputació Foral de Guipúscoa.

En l'entrega han estat presents José Manuel Pineda, president del Banc d'Aliments de Guipúscoa, i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País Basc. Oca ha agraït al Banc d'Aliments "el seu reconeixement per la nostra participació en el programa "Últim minut", així com el seu treball diari que dóna suport a les persones amb menys recursos". Pineda també ha volgut agrair, en este cas a Mercadona, la seua "col·laboració diària i constant que ens ajuda en la nostra tasca".

Com a part de la seua responsabilitat social empresarial, Mercadona no només porta a terme esta col·laboració amb el Banc d'Aliments de Guipúscoa, també col·labora diàriament amb el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitòria i amb els bancs d'aliments d'Àlaba i Biscaia. Estes col·laboracions van superar, l'any passat, els 486.000 quilos d'aliments donats al País Basc.

Donación de alimentos de Mercadona al Banco de Alimentos de GipuzkoaJosé Manuel Pineda, president del Banc d'Aliments de Guipúscoa, i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País Basc.

Mercadona al País Basc

Mercadona té 16 botigues al País Basc: 5 a Vitòria, Àlaba, tres a Bilbao, una a Barakaldo, Basauri, Santurtzi i Berango (Biskaia); i una a Irun, Eibar, Oiartzun i Sant Sebastià (Guipúscoa). La seua plantilla està composta per 1.422 persones, amb ocupació estable i de qualitat. Ha culminat la primera fase de la construcció del seu bloc logístic a Vitòria amb una inversió de 50 milions d'euros i la creació de 200 llocs de treball. Així mateix, té una relació comercial amb 1.308 pimes d'esta comunitat i l'any 2017 ha fet compres a proveïdors bascos per valor de 423 milions d'euros. L'aposta de Mercadona pel producte local ha fet que, durant l'última campanya, haja comprat 5.500 tones de peix fresc, de les llotges de Biscaia i Guipúscoa; 236.000 quilos de creïlla d'Àlaba amb Euskolabel; més de 252.000 unitats de brioixos de mantega, i més de 12.000 pimentons.

Banc d'Aliments de Guipúscoa

Constituït l'any 1997, l'objectiu del Banc d'Aliments de Guipúscoa és la lluita contra el malbaratament a favor dels més necessitats en el nostre entorn. L'any 2017 els 216 voluntaris del Banc d'Aliments de Guipúscoa han distribuït, a través de 194 entitats col·laboradores, més de 2.500 tones d'aliments a 19.073 beneficiaris, una mitjana de 130 quilos per persona.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia de responsabilitat social de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar una part del que en rep. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de responsabilitat social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats amb camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, i també en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de responsabilitat social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a aconseguir-ho, Mercadona té un sistema de gestió mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Una part d'este sistema es basa en els principis de l'economia circular i busca, juntament amb els interproveïdors, la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també col·labora en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de l'any 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en el qual tots els participants s'auditen periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la Defensa dels Valors Fonamentals en Matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció.