Logotip Mercadona en façana botiga

Mercadona entrega 1.500 tones d'aliments a entitats socials d'Andalusia en 2020

23 de juny de 2020
  • La companyia ha començat a col·laborar enguany amb 16 nous menjadors socials, amb entregues diàries de productes frescos i de proximitat, per la qual cosa actualment ja col·labora amb un total de 70 menjadors socials a Andalusia.
  • La companyia aferma la seua col·laboració amb bancs d'aliments, menjadors socials i altres entitats benèfiques de la comunitat autònoma durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19, per a donar resposta a les necessitats ocasionades per esta situació d'extraordinària complexitat.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En el cas d'Andalusia, la companyia ha donat des del principi d'any 1.500 tones de productes de primera necessitat a les entitats socials amb les quals col·labora. En concret, Mercadona col·labora des de fa anys amb els bancs d'aliments d'Andalusia, a través de la donació d'aliments i la participació en "Operacions Quilo" i amb entitats benèfiques com ara els menjadors socials, amb entregues diàries de productes frescos i de proximitat.

En el compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, la companyia ha reforçat el seu procés de donacions implementant noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions. Una prova d'això és que, des del principi d'any, Mercadona ha començat a col·laborar amb 16 nous menjadors socials a Andalusia, per la qual cosa ja col·labora amb un total de 70 menjadors socials a la regió.

Entre les últimes entitats amb les quals Mercadona ha començat a col·laborar figuren les cuines familiars comunitàries gestionades per la Fundació Don Bosco a Còrdova i Jaén capital; la Llar San José a Baza i la Llar Santa Teresa Jornet a Guadix, les dos a la província de Granada; la Comunitat Adoratrices i la Comunitat Juana Mª Condesa Lluch a Almeria capital; l'Associació Brote de Vida de Jerez de la Frontera (Cadis) i la Fundació Cruz Blanca d'Arahal (Sevilla).

Pedro Mariscal, president de la Federació de Bancs d'Aliments d'Andalusia, Ceuta i Melilla, agraïx la labor de Mercadona que "sempre ha col·laborat amb els bancs d'aliments i ens ha entregat varietat de productes alimentari que ens ajuden a atendre els més desfavorits. El contacte permanent amb la companyia propicia que conega les nostres necessitats i facilita una relació fluida entre les dos entitats. Sense l'ajuda d'empreses com Mercadona i la col·laboració ciutadana seria impossible cobrir les necessitats que ens demanden actualment totes aquelles famílies que es veuen afectades per esta crisi sanitària i econòmica que vivim actualment. Mercadona és per a nosaltres, en estos moments tan complicats, un referent i exemple de solidaritat i compromís".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 265 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des del principi d'any la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 7.013 tones d'aliments, 6.746 a Espanya i 268 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, prenguera la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment. Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els proveïdors totaler la conversió de residus en nous recursos. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació de Mercadona a l'Associació Brote de Vida de Jerez de la Frontera (Cadis)Donació de Mercadona a l'Associació Brote de Vida de Jerez de la Frontera (Cadis).

Donació de Mercadona al Banc d'Aliments de SevillaDonació de Mercadona al Banc d'Aliments de Sevilla.

Logo EActiVat