Entrega de productes de primera de necessitat de Mercadona a Creu Roja a Catalunya

Mercadona entrega 10.640 unitats de cigrons cuits a Creu Roja a Catalunya

12 de agost de 2021
  • Col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, i participen els 250 supermercats que la cadena té a Catalunya.
  • De gener a juliol, la companyia ha entregat 3.111 tones de productes de primera necessitat a entitats socials catalanes, que se sumen a les més de 3.000 tones donades durant 2020.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha entregat hui 10.640 unitats de cigrons cuits (que equival a 6.041 quilos) a Creu Roja a Catalunya.

La nova donació que s'ha fet hui a Creu Roja forma part de les que la companyia du a terme a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia. En total, de l'1 de gener al 31 de juliol, ha entregat 3.111.000 quilos d'aliments, tant secs com frescos, i articles d'higiene personal que se sumen a les més de 3.000 tones (concretament 3.046) donades durant 2020, any en què va doblar les donacions.

Mercadona col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de tot el territori, com els quatre bancs d'aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les entitats col·laboradores, Creu Roja de Catalunya i el banc de productes no alimentaris La Nau, entre altres. Del total d'entitats, 98 corresponen a les comarques de Barcelona, 27 a Tarragona, 22 a Girona i 9 a les comarques de Lleida. A més, cal afegir que ha anat ampliant progressivament el nombre de supermercats que donen productes no aptes per a la venda, però que sí que ho són per al consum i, des del mes de setembre passat, participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, 250 en total.

Des de principi d'any, la companyia ha fet efectives diverses donacions de productes de primera necessitat a Creu Roja. En este sentit, el president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha agraït una vegada més "la implicació solidària de Mercadona a l'hora d'ajudar-nos a dur a terme la nostra labor humanitària per a garantir les necessitats bàsiques dels col·lectius que més estan patint esta pandèmia" i ha posat de manifest que "el suport que Creu Roja ha prestat a més de 540.000 persones durant esta crisi s'ha pogut dur a terme gràcies al compromís social d'empreses com Mercadona".

Per la seua part, el director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha destacat "la important labor que duen a terme les entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya" i ha assenyalat que "en set mesos ja hem donat 3.111 tones d'aliments, xifra que supera les més de 3.000 tones donades durant 2020, any en què les donacions es van duplicar. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social per a ajudar a pal·liar, en la mesura que siga possible, les demandes de les persones més necessitades".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit. En el marc d'esta política, col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen. De fet, en 2020 la companyia va donar a totes estes entitats un total de 17.000 tones d'aliments, de les quals més de 3.000 són a Catalunya. Estes quantitats s'han anat incrementant des que va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat a les entitats socials i organitzacions benèfiques amb les quals col·labora habitualment.

Respecte a Catalunya, treballa amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, a les quals dona aliments diàriament, i participen els 250 supermercats que la cadena té al territori.

Una resposta integral i coordinada de Creu Roja a Catalunya

Des de març de l'any passat fins a final de juliol de 2021, el Pla Creu Roja RESPON davant del coronavirus ha donat suport humanitari a 545.576 persones en situació de vulnerabilitat a Catalunya i 1.363.000 han sigut beneficiàries indirectes d'esta ajuda. En total, s'han distribuït 4,2 milions de quilos d'aliments, 111.151 kits d'ajuda bàsica i 55.515 targetes de prepagament entre la població més vulnerable a través de 74 centres de tot el territori.

Per a això, s'han mobilitzat 8.678 persones voluntàries, que han fet 286.000 hores d'acció voluntària.

Al llarg d'esta crisi, s'han aconseguit més de 400 col·laboracions empresarials, ja siguen donacions de productes, aportacions econòmiques o col·laboracions d'altres tipologies, com la cessió d'espais, de vehicles o de maquinària industrial.

Donació de productes de primera de necessitat de Mercadona a Creu Roja a CatalunyaResponsables de Creu Roja i Mercadona a Catalunya durant l'entrega de productes de primera necessitat.