Botiga exterior Mercadona

Mercadona donarà diàriament productes al Menjador Social San Juan de Dios de Ciempozuelos i a la Fundació Padre Garralda Horizontes Abiertos de Madrid

12 de novembre de 2019
  • L'empresa de supermercats ha iniciat les col·laboracions amb estes entitats a les quals entregarà diàriament productes de primera necessitat per a contribuir així a l'atenció de les més de 80 persones que són usuàries habitualment del menjador social de Ciempozuelos i les 95 que residixen al centre que la Fundació té a Las Tablas (Madrid).
  • Estos acords se sumen a la col·laboració que Mercadona fa amb menjadors de tota la Comunitat de Madrid, amb els quals aporta, a més dels aliments, recursos logístics i humans per a poder dur a terme la donació.

La companyia Mercadona ha iniciat les col·laboracions amb el Menjador Social San Juan de Dios (Ciempozuelos) i la Fundació Padre Garralda Horizontes Abiertos de Madrid, per la qual, en el marc de la responsabilitat social de la companyia, es compromet a donar diàriament productes de primera necessitat a estes entitats. L'entrega d'estos productes, aptes per al consum, però no per a la venda, segons els criteris de l'empresa, es durà a terme gràcies a l'aportació també, per part de l'empresa, dels recursos logístics i humans que permeten que els aliments arriben en perfectes condicions de qualitat i de seguretat alimentària.

Des del departament de Relacions Externes de Mercadona s'indica que "l'empresa se sent molt satisfeta amb l'inici d'esta col·laboració, que incrementa la donació que fa l'empresa als menjadors socials de la CAM i que ens fa sentir-nos orgullosos de poder aportar aliments als qui més ho necessiten".

Per la seua banda, tant els responsables del Menjador Social San Juan de Dios com els de la Fundació Padre Garralda han agraït a Mercadona la seua col·laboració, que ajuda a augmentar els seus recursos diaris amb productes que estan en perfectes condicions per a ser consumits. El germà superior del Menjador Social San Juan de Dios, Casimiro Dueñas, destaca que "la col·laboració d'empreses com Mercadona ens permet ajudar la gent més necessitada, i oferir-los productes amb la màxima qualitat. En la nostra tasca resulta fonamental que empreses com esta s'impliquen amb nosaltres i contribuïsquen al fet que la vida dels més desfavorits siga un poc millor". Per part de la Fundació Padre Garralda, la directora general, Celia Ordoñez, ha destacat que "des de la Fundació Padre Garralda estem molt contents i agraïts amb esta col·laboració que ens ajuda en el dia a dia en el nostre compromís amb les persones que menys tenen".

Col·laboració amb menjadors socials de la Comunitat de Madrid

El compromís de Mercadona per retornar a la societat part del que rep d'esta és el que ha portat l'empresa a avançar i reforçar el seu Pla d'Acció Social amb el suport a diverses institucions i entitats socials de totes les comunitats autònomes.

En concret, a Madrid s'han incorporat diversos menjadors en els últims mesos de localitats com Alcorcón, Móstoles o Madrid capital, que se sumen als que la companyia té repartits per tota la Comunitat. A estos, i al Banc d'Aliments de Madrid, Mercadona va fer donacions de més de 400 tones d'aliments al llarg de 2018. En l'àmbit nacional, Mercadona col·labora amb 170 menjadors socials de tota Espanya.